Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

A szegedi hamburgerekről blogol két fiatal

Szeged hamburgereiről ír blogot két fiatalember, akik azt szeretnék, ha igényesebben étkeznénk. Azt mondják, nem az 590 forintos, mikrózott, mirelit húst felhasználó hamburgerekről írnak. Ha valahonnan rossz élményekkel távoznak, adnak még egy esélyt.
A jó és a rossz

„Rossz hamburger: mikrózott zsömle, nyers zöldségek, mirelit hús, sajtszerű dolog. Megfogod, összenyomódik az óriászsömle, ami forró, és fullasztó tömeggé áll össze. Jó hamburger: friss, frissen készül a hús, a bacon, miközben ráolvad a sajt, mellette rostlapon pirul a zsömle" – írják a szegedi fiatalok. Gasztroblogjuk a sunseaty.blog.hu címen olvasható az interneten.
– Három téma, ami minden férfitársaságban felmerül: nők, autók és a kaja. Melyik a legfontosabb, mindenki döntse el maga, de éhesen nincs kedvem autókat nézegetni. Számunkra nemcsak az étel, hanem a minőségi étel a fontos – mondta a többségében hamburgerekről szóló SunsEATy blog két szerzője, Kormos Gergő és Kovács András.

A két szegedi, közigazgatásban dolgozó fiatalember több száz hamburgert fogyasztott el, nagyrészt Szegeden. Első blogbejegyzésük 2014 decemberében született, többször szerepeltek az index.hu hírportál címoldalán.
Kezdetben munkahelyi ebédszünetekben szerzett kulináris élményeiket igyekeztek megosztani kollégáikkal, barátaikkal. Aztán arra gondoltak, szélesebb kört is érdekelhet, hová érdemes betérni.

– Gergő elkezdett nyaggatni, hogy csináljunk egy blogot. 2014. december 14-én leültünk a gép elé, hogy regisztráljunk. Sokat gondolkodtunk a néven, mert szerettük volna, ha Szeged és az evés is szerepel benne. Így lettünk SunsEATy, az angol „eat" (enni) szót erőszakoltuk bele a suncitybe, ami a napfény városát jelenti angolul – mesélte András.

A fiatalok célja, hogy az olvasók az étkezésben is legyenek igényesek. Nem az 590 forintos mikrózott, mirelit húst felhasználó hamburgerekről írnak. Egy helyen kétszer esznek, csak azután formálnak véleményt. Szegeden 25 helyen jártak, nemcsak hamburgert, lángost és mexikói ételeket is teszteltek.
 
Muhammad Ali és a Pulled Pork szendvics. Ítéletre váró ételek a Cirmi kézműves gasztrokocsmában. A fiatalok nem szeretnék, ha a jövőben felismernék őket. Fotó: Schmidt Andrea
Muhammad Ali és a Pulled Pork szendvics. Ítéletre váró ételek a Cirmi kézműves gasztrokocsmában. A fiatalok nem szeretnék, ha a jövőben felismernék őket. Fotó: Schmidt Andrea


– Ha egy vendéglátóhely és az általuk készített étel nem jó, nem üt meg egy bizonyos szintet, azt inkább meg sem írjuk. Nem célunk lehúzni. Voltunk olyan felkapott bisztróban, ahol a hamburger feléig eljutva sem találkoztunk hússal. A városban öt-tíz helyre folyamatosan visszajárunk, ha minőségi ugrást tapasztalunk, megírjuk. Kóstolni soha nem éhesen megyünk. Ezek az étkezések nem az éhség csillapításáról szólnak. Élményekre vadászunk, és ezeket osztjuk meg az olvasókkal – mondták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis tanúzásra bírás miatt állt bíróság elé a volt vadászpilóta

Hamis tanúzásra bírás miatt állt bíróság elé a volt vadászpilóta
T. János volt vadászpilóta szerint rosszul értelmezték szavait, amit két éve a vitorlázójával okozott súlyos baleset után mondott a szemtanúknak Pusztaszeren. Tovább olvasom