Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

A szegedi ördögűző ingyen dolgozik

Szeged - Amikor az ördög távozik a lakásból, rendbe jönnek a dolgok. Elmúlnak a betegségek, és béke költözik a lelkekbe. Az ördög kolompolásra, gyertyafüstre vagy a füstölő illatára, valamint imádkozásra távozik. Sokan nem hisznek benne, mégis kipróbálják, a szegedi ördögűző ugyanis ingyen dolgozik.
A szegedi ördögűzőnek van polgári foglalkozása, onnan ismerem. Amikor megtudtam, hogy „hobbiból" – valójában azért, hogy segítsen az embereken – ördögöt űz, viccesnek találtam a történetet.

Katalinról azonban azt követően, hogy beszéltem vele a szertartásról, mégsem tudok ironikuson írni. És nem azért, mert közben „megtértem", hanem azért, mert jó ember, és emberbaráti szeretetből űzi a sátánt. Nem kér pénzt, nem fogad el ajándékot, nem tolakodó, nincs hátsó szándéka, nem akar senkire ráragadni, nem agitál az egyháza mellett. Merthogy – bejegyzett – egyháza van, aminek lelkes tagja, egy szolgálat aktivistája olyan igazolvánnyal, amelyikkel a kórházakba is beengedik. Lelket önt a betegekbe, sőt képes meggyógyítani azokat, akikről már lemondtak az orvosok.

Ez utóbbi információkat – noha konkrét eseteket említett – nem ellenőriztem. Arra voltam kíváncsi, milyen az ördögűzés. Katalin csak azzal a feltétellel egyezett bele, hogy nem írhatom meg a nevét. A 66 éves, nyugdíj mellett dolgozó asszonyt ugyanis tényleg sokan ismerik Szegeden. Nem akar gúnyos megjegyzéseket, nem szeretné, ha kinevetnék, és ha ismeretlenek zaklatnák.

Kellékek. Fotó: Segesvári Csaba
Kellékek. Fotó: Segesvári Csaba

Ördögűzésre egy közös ismerős lakására mentünk. Némán ültünk, és egy kicsit izgultunk. Kellékre szinte alig volt szükség, Katalin csak egy szélcsengőt és füstölőket hozott. Az indiai füstölők illatára allergiás leginkább a sátán – ezt állítólag a gyakorlat igazolta. Az ördög Jézus nevére tűnik el: ezért Katalin imádkozni kezdett, az ő nevében kérte, „tűnj, takarodj e világ istene az otthonomból!". Közben kétszer „megkolompolt" – ez volt az a művelet, amikor hozzáért a szélcsengőkhöz.

Katalin szerint érezni lehetett, ahogy a lakás felszabadult. De biztosak sosem lehetünk benne, hogy a gonosz nem jön vissza, ezért időről időre meg kell ismételni a műveletet. Ha új lakásba költözünk, nem árt, ha előbb az ördögűző elűzi a gonoszt. Búcsúzóul Katalin „ránk imádkozott": ez a bónusz volt az ördögűzés mellé.

Celebek a listán

A szegedi asszony 15 éve foglalkozik ördögűzéssel és gyógyítással. Ő maga rokkantnyugdíjas volt és súlyos beteg, ma makkegészséges. Név nélkül, de olyan körülírással sorolta a szegedi celebeket, akiken segített, hogy hellyel-közzel rájuk ismertem. Ők azért fordultak hozzá, mert utolsó szalmaszálként benne reménykedtek. Azt mondja, a válság miatt mostanában nagyon sok a dolga. Többen jutottak azonnal jó álláshoz, miután otthonukból a sátán távozott.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Celtis 2009. július 23. 17:03
  „:)”
 • 34. flexsnake 2009. július 23. 12:57
  „33. némelyik keresztény valójában bálványimádó, igazság szerint mind az csak finoman fogalmaztam.
  Ha dolgozol már sátánista vagy, hiszen miért habzsolnál anyagi javakat. Az se baj ha éhen halsz koszosan az utcán hiszen majd biztos a mennyországba kerülsz, meg dobálózz kenyérrel....

  Az emberek nagy része a megélhetésért dolgozik, él, nem tartatja el magát egyházi adóból. Nos ők vannak többen.
  A vallások haszontalansága abban rejlik hogy képtelenek kimondani: pénzért hazudunk. Pedig ezt teszik.
  Te mint nagy keresztény adj nekem 50milliót és akkor majd az istened megsegít. Hiszen ez a dolgod, szolgálj! Az uradat úgy hogy segítesz mondjuk rajtam. Ha nem adsz akkor kár pampognod itt önzetlenségről. Nincs olyan hogy önzetlenség. Valamit mindenki vár. Mindenki akar. Ingyen semmi nincs, mindenért fizetni kell. VAn aki pénzzel fizet , van aki eladja magát vallási prostituáltnak hogy egy tömeggyilkos vallás szajhája legyen :)
  Kellemes napot. Szokjad, ilyen meleg van a pokolban is :)”
 • 33. Celtis 2009. július 23. 11:52
  „Elég tudatosan fogalmaztam. Említettem ugyebár azokat, akik pusztán azért tesznek jót, mert az jó. Még az is lehet, hogy ateistának vallják magukat. Őket hívja az egyház anonim keresztényeknek. :D

  Mivel nem tudok egész nap a reagálásokra reagálni, egy idézettel zárnám gondolati ámokfutásomat:

  "Krisztus nem azért jött, hogy kereszténnyé, hanem hogy újra emberré tegyen bennünket."
  (Hans Rookmaaker)

  További áldott, szép napot mindenkinek!”
 • 32. flexsnake 2009. július 23. 11:06
  „azt mondják nem túl előnyös ha az ember a jó cselekedeteivel jön. Ugye kis keresztényke?
  Egy vajaskenyértől még senkinek nem alakult jobban a sorsa. Most emlegessem hogy sátánisták munkát és otthont is adtak hajéktalanoknak. Ők nem is mondogatnak ilyet hogy sátán adta és még külsőre sem látszik. Tudod: nincs ördögfej a pólón :D”
 • 31. flexsnake 2009. július 23. 11:03
  „28. és a kenyeret is ingyen veszik....
  hagyd már ezt a katolikus propagandát, már unalmas :D
  30. mikor beszéltél vele? Most hívtam telefonon és azt mondta hogy szóba sem áll veled. :D
  Mit irányít? Forgalmat?”
 • 30. Celtis 2009. július 23. 10:35
  „29. mereine: Lehet, hogy valaki így gondolkodik. És biztos, hogy sokan vannak olyanok is, akiket még az "odafent" sem érdekel, pusztán azért tesznek jót, mert az jó. Mások meg például azért, mert szeretik Istent és megbíznak az irányításában.”
 • 29. mereine 2009. július 23. 10:11
  „Jót teszek a földön=üdvözülök, és jó dolgom lesz odafent. Minden az üzletről szól!:D”
 • 28. Celtis 2009. július 23. 09:38
  „KolompárRómeó: De, van. :) Például a homelesseket minden reggel etetik a Ferencesek, kedd esténként meg az egyetemi lelkészség tagjai. Ingyen. Keresztényi szeretetből.”
 • 27. flexsnake 2009. július 23. 07:46
  „20. nem veszélyesebb mint templomokat építeni.....”
 • 26. Elendur 2009. július 23. 02:32
  „:)”
 • 25. KolompárRómeó 2009. július 22. 22:24
  „23. hozzászólás zanane 2009.07.22. 21:54

  Senki nem csinál semmit ingyen. Legfeljebb Teréz anya. Ingyenes mail, ingyenes tanácsadás, ingyen hitel. Lófaxt. Valahol, valahogy, valamikor fizetsz, de nem is keveset. Keresztyéni szeretetből nincs kenyér, víz, villany, sör.”
 • 24. 19701230 2009. július 22. 21:54
  „comet
  ezek a babadolgk tényleg müködnek.........:(”
 • 23. zanane 2009. július 22. 21:54
  „Érdekes cikk.Számomra az a fura,hogy ebben az anyagias világban nem fogad el sem pénzt, sem ajándékot a munkájáért,csupán segít és ez komolyan nagyon becsülendő dolog.Szóval akik kinevetik és szánalmasnak találják azok ezen azért elgondolkodhatnak... mit kap ma már ingyen az ember???
  Osztom egyébként az előttem szólók véleményét, hogy a kedves hölgy igazán elmehetne a parlamentbe is, ott aztán akár le is táborozhatna, lenne dolga bőven egy jó darabig!”
 • 22. KolompárRómeó 2009. július 22. 20:17
  „Akkor ehune a nagy enerdzsi-men:

  http://www.youtube.com/watch?v=UbkzABA7mT8&feature=related”
 • 21. comet 2009. július 22. 20:11
  „egy ismerősöm története jut eszembe, aki vadkempingezőként Franciaországban bekeveredett egy házba a barátaival. A házigazda mutatott nekik egy ház védő woodoo szobrot aminek ragasztva volt a karja, és felhívta a figyelmüket, hogy vigyázzanak rá mert az anyósa véletltlenül leverte, és a szobornak ezért tört le a karja . Másnap az anyósa megcsúszott, és ugyanazon a helyen eltört a karja.
  Ismerősöm elmondta hogy ilyen rémisztő szobrot még sosem látott, és azt is bevalotta, hogy mielőtt eljöttek és senki sem látta, ő gyorsan elbúcsúzott a szobortól, a békesség kedvéért.”
 • 20. Celtis 2009. július 22. 19:15
  „"Sátán nem megy sehová, csak ha hívják meg ha küldik!"

  Sajnos manapság azt látni, hogy egy csomó mindent ördögfigurával reklámoznak, az óvszertől a pizzérián át az autókig. Jó kérdés, hogy aki szerint ezek jópofák és egy ilyen reklám alapján valamit megvásárol, mit gondol erről, de szerintem elég veszélyes a tendencia. Mármint jópofának és kívánatosnak bemutatni egy ördögöt.”
 • 19. marywolf 2009. július 22. 18:41
  „Háát, aki indiai cuccokal csinálja, az nem ördögűző, már bocs.
  Kíváncsi lennék, hogy mi az egyháza.

  Garancia arra, hogy nem jön vissza, mármint tényleges ördögűzés esetén: a Sátán nem megy sehová, csak ha hívják meg ha küldik!”
 • 18. flexsnake 2009. július 22. 17:50
  „És tessék mondani, ördögüzésre mennyi garancia van? Fél év? És ha visszajön akkor saját szervízben kell bevizsgáltatni ? Csoda hogy okj-s képzés még nincs belőle.
  OKJ-s javasasszony :D”
 • 17. flexsnake 2009. július 22. 16:37
  „Az oké hogy emeltdíjas hívásban gyógyítjuk a rákot de legalább annyira ne legyünk hülyék hogy nem tudjuk a Sátán(nagybetű) és az ördög közti különbséget.
  Semmivel nem jobb mint pénzt is kérni érte. Az emberek hiszékenységére alapoz.”
 • 16. aranka2 2009. július 22. 16:16
  „A butaságot azért nem kellene propagálni. Értem a gyenge ember igényét, de a számtalan helyes út valamelyikét inkább megírhatnák.”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi rendőrök vették őrizetbe a többszörös tolvajt

Szeged - Több büntetőeljárás is folyik a 26 éves férfi ellen az ország számos részén, ennek ellenére… Tovább olvasom