Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

A szegedi szabad strandokon jártunk: vajon melyik a legnépszerűbb?

A verőfényes napsütésben a hőmérők higanyszála a 40 fokot kóstolgatta a napokban. Ilyenkor az ember a szabadidejét legszívesebben a vízparton hűsölve tölti el. Megkérdeztük a szegedieket, hogy idén melyik Tisza-menti szabadstrand a nyerő.
A Belvárosi híd újszegedi lába minden nyáron sütkérező és fürdőző emberekkel van tele a tiltó táblák ellenére is. Azonban úgy látszik, hogy a kultikussá vált Lapos idén kevésbé népszerű, mint a többi szegedi szabadstrand. Egy SZOTE-s hallgató szerint ez leginkább annak köszönhető, hogy az eddig minden évben megrendezett nagytakarítás idén elmaradt, így a part felső része teli van gazzal, a vízhez vezető rész pedig nagyon meredek, ezáltal ott nem lehet annyira kényelmesen elhelyezkedni. Edina hiányolja a környékre régebben kihelyezett kukákat is, ezek hiányában a szemét most kisebb halmokban áll. Ettől függetlenül számára a Lapos mindig is a kedvenc helye marad - vallja. Barátaival gyakran járnak le bográcsozni, vagy csak kifeküdni a partra, és a jó társaság elfeledteti a gondozatlan környezetet.

A szegedi szabad strandokon jártunk: vajon melyik a legnépszerűbb? - GALÉRIA

Mióta az Újszegedi Partfürdőért nem kell fizetni belépőjegyet, egyre több látogató érkezik ide is. A Lapossal szemben itt egy ápolt, és gondozott környezet fogadja a pihenni vágyókat. Orsi és Peti nagyon jó ötletnek tartja az árnyékos részben elhelyezett étkezdét, ahol bármikor lehet hűsítőt is vásárolni, azonban remélik, hogy a kijelölt fürdő helyet megnövelik. A Partfürdő területén sporteszközök bérlésére is van lehetőség kaució ellenében, amit használat után visszakapunk, azonban Magdolnának hiányzik egy kosárlabda pálya. Ő tiszaparti gyerekként nőtt fel még a Laposon, azonban amióta a Partfürdő rendbe lett rakva, ő is inkább itt tölti délutánjait. Kisgyermekes anyukaként sokkal nagyobb a biztonság érzete, hogy az elkerített fürdőrészt úszómesterek is figyelik, így ha komolyabb probléma adódna, rögtön szakszerű segítségben is részesülhet - mondja.

A szegedi szabad strandokon jártunk: vajon melyik a legnépszerűbb? - GALÉRIA

A Foka viszonylag távol esik a belvárostól így ide leginkább Tarjánból és Petőfitelepről járnak le a fürdőzni vágyók. A Laposhoz hasonlóan sajnos itt is gondozatlan a partszakasz, de lehet kenut bérelni. A Foka hangulatát növeli még a mellette található Szegedi Ökokikötő, ahová egy gyönyörű, kipallózott út vezet le a Felső Tisza-Partról az erdőn keresztül. A Sárgára látogatva az ember kicsit úgy érzi magát, mintha egy vízparti faluban járna. A nyaralókkal teletűzdelt ártéri rész kellemes hangulatot biztosít a Tápé környékén található szabadstrandnak. Az üdülő tulajdonosok mellett a városból is sokan járnak ide, mivel a Partfürdőhöz hasonlóan ezt a helyet is rendben tartják, ráadásul itt is található egy teraszos, vidéki stílusú vendéglő. A Sárga messze van a város zajától. Ezt a kellemes és nyugodt hangulatot növeli a strand mellett található félszigetszerű képződmény és a Maros torkolata.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hektáron ég a tarló Szeged mellett

Lángra kapott a tarló Újszegeden. A szegedi tűzoltók pedig Kiskunhalasnál küzdenek egy 10 hektáros… Tovább olvasom