Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

A szegediek könyvvel mennének a dzsungelbe

Szeged - Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő és Szilágyi Annamária színésznő egy jó vaskos könyvet, a Szeged Beton játékosa, Varga Péter Szent Kristófot ábrázoló kabaláját vinné magával a dzsungelbe.
– Mi az, amit biztosan magával vinne, ha a dzsungelbe kellene utaznia? – tettük fel ismert szegedieknek a kérdést. Hamarosan elindul az RTL Klub új műsora: a hírességeknek az argentin dzsungelben kell túlélniük a rájuk leselkedő veszélyeket.

– Attól függ, mennyire gyakorlatiasan gondolkodom. Ha a túlélés a cél, akkor egy doboz gyufát vinnék magammal. A tűz több szempontból is hasznos: melegedhetnék, sütögethetnék, és a vadállatokat is távol tartaná. Igaz, hogy elméletben tudok tüzet csiholni, gyerekkoromban még próbálkoztam is vele, de nem vagyok benne biztos, hogy most is sikerülne – gondolkodott hangosan Tuczakov Szilvána, rendőrségi sajtószóvivő. – Ha nem a túlélés a cél, akkor Jared Diamond kötetét, A harmadik csimpánz felemelkedése és bukását, a kedvenc olvasmányomat vinném, ami olyan dolgokat boncolgat, amibe korábban bele sem gondoltam. Rávilágít, milyen közeli a kapcsolat ember és csimpánz között, vagy például hogyan alakultak ki a nyelvek, fejlődött a földművelés. Négyszáz oldal, lekötne egy darabig – zárta az ötletelést Tuczakov Szilvána.

Szilágyi Annamária könyvet vinne magával. Fotó: Frank Yvette
Szilágyi Annamária könyvet vinne magával.
Fotó: Frank Yvette

Szilágyi Annamária színésznő is könyvet vinne magával a vadonba. Mégpedig a legvaskosabbat. Bepótolná azt, amire két évad között nem jut ideje. – Valószínűleg Kunderától választanék valamit. Olvasás közben pedig fognék egy-két halat, így éhen sem halnék – viccelődött a színésznő, aki ha tehetné, párját, Robit vinné a dzsungelkalandra. Műszaki ember, rábízná az életét. Valószínűleg minden krízishelyzetet megoldana, és jót szórakoznának.

– Ha a kedvesemet, Emőkét nem vihetem, akkor fogalmam sincs. Sok civilizációs használati tárgynak nem venném hasznát... Megvan! – néhány perces vívódás után Varga Péter, a Szeged Beton átlövője legújabb kabalája mellett döntött. – Nemrégiben kaptam egy Szent Kristóf-medált egy kedves ismerősömtől. Az ékszeren a szent éppen egy kisgyermeket cipel a vállán, és egy hosszú botot tart a kezében. Biztos, ami biztos, mindig a slusszkulcsomon hordom. Az utazók védőszentje még szerencsét hozhat – válaszolta a sportoló.

Komolytalan a kérdés

Mit vinne magával? – a kérdés állásinterjúkon is előkerülhet. A módszerrel a munkaadó általában interjúalanya leleményességére kíváncsi, vagy csak a személyiségét szeretné jobban megismerni. – Ilyen komolytalan kérdéssel semmit nem lehet kideríteni. Nincs ugyanis tudományos alapja – mondta Klein Sándor. A harminc országban használt kiválasztási módszereket alkalmazó cég, az SHL Hungary Kft. főmunkatársa, a pécsi egyetem tanára elmondta, ilyen kérdésekkel esetleg arra kaphat választ az interjúztató, hogy leendő munkavállalójának mi a legkedvesebb tárgya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 mentős várja hiába a pénzét

Szeged - A jogerős bírósági ítélet ellenére sem fizették ki eddig a mentődolgozók négy éve… Tovább olvasom