Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

A szerelmes kukactól a Paradicsomig

Szeged - Pókember, Batman vagy a népszerű mangafigurák helyett szökevény orr, napjaink Miki egere és kocsmázó disznó is látható keddtől Szegeden.
A Kass Galéria falait északi alkotók képregényei díszítik június 23-áig, amelyeken egy-egy, olykor szürreális nap elevenedik meg. A kiállított észt és finn alkotások túllépnek a hagyományos műfaji kereteken, és leginkább humoros, de helyenként elgondolkodtató „kockáikkal" igazi lazítást jelentenek az érzékeny szeműeknek.

A galéria falain így szerelmes kukac kalandozik, Ádám és Éva reptéri piktogramok segítségével esik bűnbe, és egy pár kergeti hétköznapi démonját.

A galéria falán Ádám és Éva reptéri piktogramok segítségével esik bűnbe. Fotó: Frank Yvette
A galéria falán Ádám és Éva reptéri piktogramok segítségével esik bűnbe.
Fotó: Frank Yvette

– Jó összehasonlítás a tárlat arról, mit gondol a három náció egy napjáról. A történetek párbeszédek nélkül ugyanúgy követhetők, több alkotó a szövegbuborékot elhagyva tör merészen az abszurd vagy a morbiditás felé – árulta el Ibos Éva művészettörténész, kurátor. A kiállításon a műfaj hazai „krémje" is képviselteti magát, többek között Fritz Zoltán és Lakatos István munkáival. Ugyan nem minden alkotáson érkezik békével az este, de biztos, hogy a tárlat látogatói – haladási irányuktól függetlenül – izgalmas napot tudhatnak majd maguk mögött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak hajnalban tolonganak a dorozsmai nagybanin

Nem férnek be hajnalban a dorozsmai nagybanira a termelők a portékájukkal, mindenki egyszerre, egy időben szeretne bejutni és eladni. Tovább olvasom