Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

A színház társulatának új tagja: Tóth Lambert

A Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja lesz a jövő évadtól Tóth Lambert, a Katedra színitanoda végzős növendéke. A 21 éves szegedi fiatalemberrel a Mechanikus narancsban találkozhatott legutóbb a közönség.
Tóth Lambert nyáron a Liliomfiban játszik. Fotó: Frank Yvette
– Mindig szerettem szerepelni, szórakozatni másokat. A Deák gimnáziumban magyartanárom, Kocsis Klára hatására fordultam komolyabban is a színjátszás felé. A Szókincstár Társulatban Dálnoky Zsóka vezetésével kezdtem játszani. A Többsincs királyfiban Bakarasznyi, a parasztember volt az első szerepem. Nagyon élveztem, akkor szerettem bele végleg a színjátszásba – meséli Tóth Lambert.

A 21 éves szegedi fiatalembert, a Katedra Színitanoda végzős növendékét mostanában Pete szerepében láthatták a nézők a Mechanikus narancs előadásain a kisszínházban. Érettségi után jelentkezett a színművészetire is, a harmadik rostáig jutott. Nem keseredett el, mert akkor indult Szegeden a színitanoda, ami jó választásnak bizonyult.

– Mellette tudtam zenélni is. Fúvós hangszereken, ír furulyán, kavalon, szaxofonon játszottam az Ikrek zenekarban. Már színitanodásként sokat szerepeltünk a színházban, ahol a Pörben léptem fel először, majd a Don Pasqualéban én voltam a „nyomi" szolga. A Szentivánéji popfesztivál és a Ponyvaregény már színitanodás produkciónk volt. A legnagyobb kihívásnak a Mechanikus narancs bizonyult. Abszolút szelíd vagyok, távol áll tőlem az a fajta agresszivitás, ami Pete-et jellemzi. Sohasem voltam verekedős típus, egy tökönrúgás volt a legerőszakosabb akcióm.

Ugyanakkor tudom magamról, hogy sok elfojtott agresszió van bennem, amit korizással, biciklizéssel és a színpadi játékkal vezetek le. Az életben becsületességre és jóságra törekszem, mégis nagy élvezettel játszom a színpadon gonosz szerepeket. Inkább komikus karakter vagyok, mint hősszerelmes vagy drámai figura.

– Óriási lehetőség, hogy szerződést kaptam a következő évadra a Szegedi Nemzeti Színház társulatába. Székhelyi József főigazgató úr több darabban is látott, a szerepeim alapján figyelt fel rám. Jövőre például Darvasi László Bolond Helga című darabjában kapok szerepet, nyáron pedig játszom a Megyeri Károly Vándorszínház új produkciójában, a Liliomfiban az újszegedi szabadtéri színpadon. Nagy szerencsém, hogy a színművészeti elvégzése nélkül is szerződést kaptam, és elindulhatok a pályán. A szegedi társulatnak nagyszerű színészei vannak, rengeteget lehet tőlük tanulni. Sokat köszönhetek a szüleimnek, akik mindig támogattak. Amikor apukám, először látott játszani a Többsincs királyfiban, azt mondta: látja a szemem csillogásán, hogy ez a pálya való nekem. A színház és a zenélés mellett az írás és a fotózás is érdekel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három az ópusztaszeri első ember

Hárman is polgármesternek tartják magukat Ópusztaszeren. A kétezer lelket számláló településen áll a… Tovább olvasom