Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

A színigazgató nem bűnös

Az ügyészségi határozat lényegileg megegyezik a korábbi rendőrségi állásponttal: a szegedi színigazgató, Székhelyi József nem követett el bűncselekményt azzal, hogy fölolvasta pamfletjét.
Székhelyi József színigazgatót följelentette, majd a nyomozás eredményét az ügyészségnél megpanaszolta Bakai Csaba szegedi önkormányzati képviselő, az Együtt Szegedért Egyesület elnöke. Tegnap még nem kapta meg az ügyészségi végzést, bár azt – mint Bariné dr. Tóth Évától, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk – szerdán postázták.

Az ügyészség lényegében azonos módon foglalt állást az ügyben, mint korábban a rendőrség, amely bűncselekmény hiányában szüntette meg a nyomozást. Két feljelentő volt, Bakai Csaba mellett egy debreceni személy, s a rendőrség nyomozást megszüntető határozata ellen mindketten panasszal éltek. A megyei főügyészség ezt elutasító mostani határozatában az áll, hogy szándékosság hiánya miatt nincs bűncselekmény, s további jogorvoslatnak nincs helye.

A színigazgató a szabad demokraták márciusi, Szegeden tartott kongresszusán pamfletet olvasott föl, amelyben a Fidesz elnökére, Orbán Viktorra utalva ez szerepelt: „Ő maga pedig, mint Tokaj hímvesszeje, nektárt fog csöpögtetni – mindenhová". A rendőrségi eljárást kezdeményező Bakaiék szerint ezzel megsértette a Himnuszt, illetve a magyar embereket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százezret kaptak Karcsikáért

Százezer forintért segített kicsempészni az országból Mehmet Tüysüz Karcsikát a székesfehérvári… Tovább olvasom