Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

A szlovák liszt eltűnt a polcokról

Gyenge minőségű, Szlovákiából származó lisztet találtak a Penny Market lánc üzleteiben a Pest megyei élelmiszerellenőrzők. A Csongrád megyébe is eljutott árut információink szerint gyorsan kivonták a forgalomból.
A Penny Marketekben terítették azt a gyenge minőségű szlovák lisztet, amelyet a hatósági vizsgálatokat követően, minőségi hiányosságok miatt szinte azonnal le is vettek a polcokról. Szigeti Sándor, a Csongrád Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás igazgatója elmondta, a megyei áruházakból a fővárosi központ tegnapelőtt gyűjtötte vissza a szlovák és magyar felirattal ellátott kilós kiszerelésű árut.

Az ügyben a Pest Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás vizsgálódott, s nyolc mintából öt esetében derült fény arra, hogy a termékek sikértartalma alacsonyabb az előírtnál. Az állomás a minőségi hiányosságok miatt eljárást indított a szlovák gyártó ellen, aki pénzbüntetésre számíthat.

A rossz minőségű, rossz nyelvek szerint takarmánybúzából készült termék nem okozhatott humán-egészségügyi gondokat, de az alacsony sikértartalom a liszt felhasználási értékét jelentősen csökkentheti. Az információval kapcsolatban megkérdeztük a hódmezővásárhelyi székhelyű Véka Kft. ügyvezető igazgatóját, Nyilasi Endrét, aki elmondta: a hazai szereplők körében zavart okozott a belföldinél néhány forinttal alacsonyabb áron forgalomba hozott szlovák liszt megjelenése. A malmok megrendelése visszaesett, az árverseny pedig tovább rontotta a malomipar tárgyalási pozícióit. A szakember hozzátette: információi szerint a Szlovákiában is túltermeléssel küzdő gyártók egyike nem tudta elhelyezni a gyengébb minőségű alapanyagból készült termékét, ezért próbálkozott nálunk.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombákat találtak a szegedi reptéren

Második világháborús lövedékeket találtak tegnap a szegedi repülőtér építése közben a munkások. A… Tovább olvasom