Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

A szociális otthonban is szövődik szerelem

Soha nincs késő a szerelemhez – vallja a 80 éves vásárhelyi Török János, aki a szociális otthonban ismerte meg párját. 5 éve találtak egymásra az 58 éves asszonnyal. Az élettársak „összebútoroztak". Szegeden az otthonlakók közötti frigy sem ritka.
– A nóta is azt mondja, hogy a 70 éveseké a jövő – jelentette ki Török János a vásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonában. A 80 éves férfi arra utalt, hogy soha sincs késő a szerelemhez. Neki 75 éves korában jött el az igazi, lakótársa, Balogh Ibolya személyében.

– Megkértem, hogy szerelje meg a kerékpáromat. Már akkor szimpatikus volt nekem – mesélte az 58 éves asszony. Annak ellenére kitartottak egymás mellett, hogy Ibolya családja kezdetben nem akarta elfogadni új párját. Az évek azonban az élettársakat igazolták. Kapcsolatuk kezdetén külön szobában laktak, most már sikerült „összebútorozniuk". Az otthon lakói napokig pletykáltak róluk, de a férfi szerint minden csoda 3 napig tart.

A vásárhelyi intézményben nem ritkaság, hogy egymásra találnak a lakók. Jelenleg 4-en élnek élettársi kapcsolatban – tudtuk meg Angyal Jusztinától, az otthon vezetőjétől. Az összeköltözés elé sem gördítenek akadályokat. Házasságra egyébként az elmúlt 40 év alatt csupán egyetlen alkalommal volt példa a lakók között.

A 80 éves Török János és az 58 éves Balogh Ibolya kapcsolatáról napokig pletykáltak a lakók. Fotó: Karnok Csaba
A 80 éves Török János és az 58 éves Balogh Ibolya kapcsolatáról napokig pletykáltak a lakók.
Fotó: Karnok Csaba

Nem gyakori viszont az élettársi kapcsolat a Maros Menti Idősek Otthonában Makón. Az intézmény vezetője, Gönczi Gábor elmondta: most egy pár lakik náluk, de ők sem élnek egy szobában. Sok ágyhoz kötött idős van náluk, nehéz lenne megoldani a közös szobát. Egyébként sem támogatja ezt, hiszen a párok bármikor összeveszhetnek, és akkor szét akarnának költözni.

Számtalanszor volt viszont már násznagy az otthonlakók esküvőjén a Szegedi kistérség egyesített szociális intézményének igazgatója, Zsótér Antal. Elmondta: általában 3 évente lépnek frigyre náluk, de az élettársi kapcsolatok is gyakoriak. Az esküvőt lakodalom követi, ahol a pár ünnepi ebédet költ el családjával és a lakótársakkal. Legutóbb egy 78 éves férfi és egy 48 éves nő kötött házasságot a szegedi intézményben, ahol szintén nincs akadálya annak, hogy a párok összeköltözzenek.

Olvasóink írták

 • 7. eva45 2010. április 13. 18:14
  „6. Diszkóban is lehet ismerkedni hát beszélgetni már biztos hogy nem.
  Épp ma olvastam olyan cikket hogy "Párra várok! De hol keressem? A számítógép mellett ülve úgy a legegyszerűbb. De pont neked kellene tudnod hogy mennyire hazug világ ez átverésekkel álarcokkal.
  Nem is csodálkozom hogy sokan belekeserednek az ismerkedésbe.
  Személyes kapcsolatkor azért nem lehet annyit hazudni vagyis lehet csak hamarabb kiderül az igazság.”
 • 6. flexsnake 2010. április 13. 14:08
  „3. mondtam hogy ez nem? hetente kapunk 1et a többi ilyen:
  náluk a legmagasabb az öngyilkosságok száma, ölt,szűrt, baltával levágta a fejét, rabolt, átverték, csalót keres a rendőrség, lecsuktak egy politikust, bajuszt rajzoltak plakátra.... Ennyi szarra kapunk 1 darab vidámabb cikket.

  4. aha, hol? 4000wattos mélynyomó alatt egy diszkóban? Utcán ahol ránézel valakire és lefúj gázsprayvel mert azt hiszi meg akartad támadni? :D Nem az interneten dugnak, akkor nem olyan mindegy hol ismerkednek?”
 • 5. rombolo 2010. április 13. 13:12
  „4.A fiataloknak elég a virtuális sex is. Az öregek ragaszkodnak még a régi módi "lámurhoz". Az is jó ,csak már nehezebben veszik a levegöt. :D”
 • 4. eva45 2010. április 13. 12:14
  „A fiatalok meg az interneten keresnek vagy keresnének társat. Talán nekik is inkább személyesen kellene. :-)”
 • 3. VásárhelyiÁgi 2010. április 13. 10:23
  „Flexsnake, ez pozitív dolog, vagy szerinted nem?
  Anyukám is évek óta él együtt Pista bácsival, a lányom barátnője szerint még egyszerre is remegnek...
  Azt látom, hogy együtt lassabban romlik az állapotuk (mindkettőnek komoly betegsége van).
  És imádom, ahogy kézenfogva sétálnak!”
 • 2. flexsnake 2010. április 13. 09:21
  „:) pozitív cikkeket kérnénk”
 • 1. kisscitrom 2010. április 13. 09:19
  „De kis aranyosak:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ballagási melléklet a tarisznyában

Lapunk összefogott a megyei településekkel: idén ballagási melléklettel kedveskedünk a megye valamennyi ballagó diákjának. Tovább olvasom