Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

A szőregi csatára emlékeztek

Ünnepi megemlékezést tartott szerdán az 1849. augusztus 5-i szőregi csata emlékére a szőregi Tömörkény István Művelődési Ház, a Szegedi III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület és a szegedi önkormányzat.
A megemlékezés a Kamara-töltés nagy keresztjénél kezdődött, mely a csatában elesett 250 magyar, lengyel és olasz szabadságharcosnak állít emléket. Kerek Attila protokoll tanácsadó az önkormányzat nevében és Bolgár József tüzér alezredes a Szegedi III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület nevében koszorút helyezett el az emlékműnél.

Az ünnepség a Hősök terén folytatódott, ahol Bolgár József ünnepi beszédében ismertette a csata főbb körülményeit. A tüzér alezredes a hagyományőrzés fontosságát hangsúlyozta, valamint hangot adott csalódottságának: a legutóbb három éve megrendezett szőregi csatajátékra sem tavaly, sem idén nem sikerült a hagyományőrző testületnek kellő támogatást szereznie.

Fotók: Schmidt Andrea (galéria)
A Hősök terének emlékművénél Dr. Berkesi Ottó és Matovics Dávid önkormányzati képviselők, valamint Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, a szőregi Kossuth Iskola igazgatónője koszorút helyezett el.
Az ünnepi megemlékezésen közreműködött a Sárgarózsa Hagyományőrző Népdalkör és Mátó Mátyás, kétszeres Arany Páva díjas tárogatóművész.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nike alapítója a példaképe

A 23 éves Pej Tamás történelem szakra jár, mellette a hobbijának él: egy kis műhelyben dolgozik cipőjavítóként a szegedi Hont Ferenc utcában. Tovább olvasom