Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

A tandíjról vitáztak

Meglepően gyér érdeklődés mellett tartotta meg az oktatási minisztérium országos felsőoktatási roadshow-jának utolsó állomásaként szegedi rendezvényét.
Meglepően gyér érdeklődés mellett tartotta meg az oktatási minisztérium országos felsőoktatási roadshow-jának utolsó állomásaként szegedi rendezvényét. Manherz Károly szakállamtitkár vitaindító beszéde előtt – amelyre alig félszázan voltak kíváncsiak a JATIK-ben – a szegedi egyetem rektora, Szabó Gábor csalódottságának adott hangot: – Egy harmincezres hallgatói bázissal büszkélkedő egyetemen elszomorító, hogy csak ennyien kíváncsiak a fejlesztési részhozzájárulásról (FER), kvázi a tandíjról szóló előadásra. Ahol ráadásul a vitaest jellege miatt saját véleményüket is megfogalmazhatnák a hallgatók – mondta el a rektor.

A márciusban életbe lépett törvény értelmében azoknak, akik 2007. szeptember elsejétől lépnek be a felsőoktatásba, 2008-tól az alapképzésben 105 ezer, az induló mesterképzésben 150 ezer forintot kell fizetniük FER-ként. A szakállamtitkár előadásában kiemelte, hogy a felsőoktatási törvény módosításakor kevésbé reformról, mint inkább fejlődési folyamatról beszélhetünk. A FER bevezetésével a hallgatói juttatásokat, a kollégiumi és jegyzettámogatásokat is megemelik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zároltak 19 tonna romlott árut

A Törökbálinton lebukott M. E. G. A. cégcsoport lejárt szavatosságú élelmiszereiből megyénkben is… Tovább olvasom