Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

A Thealter folytatódik: U21 plusz öt napon át

Szeged - Visszatér a mady-baby, itt lesz Závada Pál és Závada Péter, Mucsi Zoltán és Lázár Kati is.
A nyári Thealter fesztiválhoz kapcsolódva Thealter U21 plusz címmel, napi két előadással ötnapos minifesztivált rendez a szegedi MASZK Egyesület szeptember 21-25. között. A fesztivál fő helyszíne a Régi Zsinagóga.

Az idei év tematikájához, az U21-hez híven sok fiatal alkotót mutatnak be újra, de jól ismert, népszerű művészeket is meghívtak, és lesznek olyan vendégeik is, akik először mutatkoznak be Szegeden. Újra látható lesz az idei nyári fesztivál egyik legsikeresebb produkciója is, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház mady-baby című előadása.

Bárka Színház: Nehéz. Fotó: Garamvári Gábor
Bárka Színház: Nehéz.
Fotó: Garamvári Gábor

Szeptember 21-én 18 órakor nyitják meg a programsorozatot a Régi Zsinagóga udvarán. A 18.30-kor kezdődő nyitó produkció nem csak az idei tematikához, de Szegedhez is erős szállal kapcsolódik. A József Attilát középpontba állító előadást a debreceni Ady Endre Gimnázium diákjai készítették. A produkció az Országos Diákszínjátszó Találkozón arany minősítést nyert, Papp Endre – aki egyben rendezője is az előadásnak – a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat is megkapta.

Csütörtökön a Bárka Színház a Nehéz című előadással vendégeskedik a Régi Zsinagógában. A darab szerzője Háy János, rendezője Bérczes László, az Anya szerepében a Kossuth-díjas és Kiváló művész Lázár Katit láthatja a közönség. A Férfit alakító Mucsi Zoltán a legjobb férfi főszereplő díját kapta ezért az alakításáért az idei POSZT-on, és az előadás három kategóriában – legjobb új magyar dráma, legjobb férfi főszereplő és legjobb női mellékszereplő – jelölést kapott a Színikritikusok Díjára is.

Kaposvári Egyetem. Fotó: Csata Hanna
Kaposvári Egyetem.
Fotó: Csata Hanna

Pénteken a Kaposvári Egyetem ötödéves színészhallgatói Cseh Tamás-estre várják az érdeklődőket. Itt lesz még többek között a Hólyagcirkusz Társulat is, és közös produkcióban lesz látható Závada Pál író, és fia, Závada Péter, az Akkezdet Phiai nevű slam-hiphop duó tagja. A zenés-színházas-irodalmi egyestés kaland címe: Závada Pál Péter.

Olvasóink írták

  • 1. lidi 2011. szeptember 15. 09:49
    „Ezen kívül itt lesznek még a szentesi drámaisok két produkcióval, a kaposvári színészhallgatók egy másik produkcióval, és nem utolsó sorban Csuja Imre, az Örkény Színház érdemes művésze egy szólóesttel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarján bisztró: vége a dalnak - galériával

40 év után végleg bezár a szegedi Tarján bisztró, a hónap végéig már csak a szociális étkeztetésben részesülőket látják el. Nekik októbertől más, szerződött vendéglátóhelyeket ajánlanak. Tovább olvasom