Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A titkos kert

Szeged - „A madár szeme legyen éles!" Ez Pölös Zoltán természetfotós új tudománya.
Mint ahogy azt is tudja: ha a virágot vagy a faágon pihenő gerlét nemcsak nézzük, de látjuk is, a világot értjük meg.

Egységben látja és láttatja a természetet Pölös Zoltán: rügy formájú ígéretként, virág alakú tobzódásként, termésbe foglalt hasznosságként. „Művészetén keresztül a létezés mindhárom aspektusáról – az önlétről, az ittlétről és a nemlétről is – van érvényes mondanivalója" – fogalmazott Dömötör Mihály fotóművész A tikos kert tárlatnyitóján.

A titkos kert. Fotó: Pölös Zoltán  (galéria)
A fényképezőgép kezelését Pölös Zoltán Balázs Béla-díjas természetfotós nagyapjától, Tildy Zoltántól leste el. Ám a látásmód, a komponálás csakis a testében felnőtt, de szívében örök gyermek, mert Down-kórral világra jött fiatalemberé. „Nyers képei", vagyis a géppel rögzített teljes képkockái kerülnek a paravánra. Önmaguknál többet mondó fotói még megtekinthetők a Szegedi Tudományegyetem központi épületében rendezett tárlaton, állandóan ott díszlenek az egyetemi gyógypedagógus-képző intézet Hattyas sori tantermeinek közelében, illetve a szemészeti klinika folyosóján. Lépjünk be a titkos kertbe!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájékoztató az e-útdíjról

A használatarányos, e-útdíj magyarországi bevezetéséről tartanak tájékoztatót csütörtökön 10 órakor Szegeden. Tovább olvasom