Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

A Tömörkényben járt a spanyol nagykövet

– Nagyon jó, hogy két tannyelvű oktatás folyik ebben az iskolában. Az, hogy egy másik nyelven tanulunk, olyan, mintha ablakot nyitnánk egy másik világra – mondta José Ángel López Jorrín magyarországi spanyol nagykövet, aki szerdán a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolába látogatott.
Vele tartott Antonio Pérez-Hernández Durán kulturális ügyekért felelős tanácsos és Rosa Sánchez-Cascado, a Budapesti Cervantes Intézet igazgatója. – Több mint 500 millió ember előtt nyitjátok meg a kaput azzal, hogy spanyol nyelven tanultok. Az Amerikai Egyesült Államokban a második legtöbbet használt nyelv a spanyol. Azt becsülik, hogy 2035 és 2050 között az USA lakosságának a fele elsődleges nyelvként fogja a spanyol nyelvet használni – szólt a diákokhoz a nagykövet.

A Tömörkényben járt a spanyol nagykövet - GALÉRIA

Arra kérte a fiatalokat, az iskolából kikerülve legyenek bátrak és elfogadók, használják jól a tanultakat. A nagykövet az iskola folyosóján megnyitotta azt a december közepéig látható vándorkiállítást, amely Ángel Sanz-Briz spanyol diplomata magyarországi zsidómentő munkásságát mutatja be.

Horváthné Szabó Éva, a gimnázium igazgatója felidézte, hogy 2005-ben indult az intézményben a magyar–spanyol két tannyelvű képzés, Csongrád megyében egyedülálló módon. Az eddig érettségi vizsgát tett diákjaik szinte kivétel nélkül felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzésével fejezték be tanulmányaikat. Az igazgatónő megköszönte a Spanyol Nagykövetség támogatását abban, hogy biztosítják a spanyol anyanyelvű lektor itteni munkáját, a könyvállomány folyamatos bővítését és a lehetőségekhez mérten az ösztöndíjakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérüket adták a rendőrök

Közel negyven rendőrségi dolgozó adott vért szerdán a Szegedi Rendőrkapitányság épületében. Tovább olvasom