Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

A tornyos férfi és a szomszéd

Domaszék - Március óta a gyermekjóléti szolgálat kivételével minden hatóságnál feljelentette egy domaszéki tanya tulajdonosa a kertészeti gépek és motorok eladásával foglalkozó szomszédját. A feljelentő telkén egy torony áll, annak tetején kamera figyel.
– Tesztpályát szerettünk volna kialakítani, ahol ki lehet próbálni a motorokat. Már a tavaszi megnyitón megjelent a rendőrség és több más hatóság, akiket a szomszéd hívott ki. Akkor kezdett minket feljelentgetni – kezdte Maurer Andrea, a Maurer Gép Kft. ügyvezető igazgatója.

Telephelyük Domaszék közelében található. A cég Magyarország első és egyetlen – kertészeti gépek, motorok eladásával foglalkozó – Husqvarna márkakereskedése. A Motocross magazin márciusi számában olvasható interjúban Maurer Csaba azt mondta, „a bolt mellett épül majd pálya, ahol a potenciális vásárlójelöltek ki is próbálhatják a motorokat. Ugyanitt szeretnénk egy extrém enduró pályát is kialakítani".

Egymást figyelik. Maurerék és a kamerával felszerelt  torony a szomszédban. Fotó: Karnok Csaba
Egymást figyelik. Maurerék és a kamerával felszerelt torony a szomszédban.
Fotó: Karnok Csaba

Ez nem tetszett a rejtélyes szomszédnak. A férfi kertjében egy körülbelül 30 méter magas adótorony áll, amivel állítólag internetet szolgáltat. Maurerék azt állítják, a férfi a torony tetején lévő kamerával figyeli őket és a környéket.

– A gyermekjóléti szolgálat kivételével az összes hatóságnál feljelentett minket. Volt itt a rendőrség, a munkavédelem, a katasztrófavédelem, a környezetvédelmi hatóság. A NAV egy időben szállt ki mindhárom telephelyünkre. Kisebb hiányosságokon kívül nem találtak komoly problémát – mesélte Maurer Andrea.

Maurerék is feljelentették a tornyos férfit. – A rendőrség szerint ha nem hozza nyilvánosságra a felvételeket, akkor nem követ el bűncselekményt, ezért a nyomozást megszüntették – mondták.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

A vállalkozó úgy tudja, a férfinak nincs engedélye az adótoronyra, ezért a hírközlési hatóságnál tettek bejelentést. Levelükben azt írták, a férfi tanúk jelenlétében mondta, hogy megfigyeli a telephelyet. Elmondták, a tornyos férfi azt állítja, szélkerék áll az udvarán, amit engedély nélkül fel lehet építeni. Amikor kiment hozzá a hatóság, egyszerűen felerősített egy szélkereket az antennákkal és a kamerával felszerelt toronyra.
Pénteken többször hívtuk a tornyos tanya tulajdonosát, de nem vette fel a telefont.

– A tornyos szomszéddal áll a bál. Áprilisban elindult az adok-kapok, minden létező fórumon kölcsönösen feljelentették egymást – mondta az esetet jól ismerő domaszéki, aki szerint az ügyben azért nehéz igazságot tenni, mert mindkét félnek van részigazsága.

A cég egyik alkalmazottja, Kurucz Edit és az ügyvezető, Maurer Andrea az ügy irataival és a felvételekkel. Fotó: Karnok Csaba
A cég egyik alkalmazottja, Kurucz Edit és az ügyvezető, Maurer Andrea az ügy irataival és a felvételekkel.
Fotó: Karnok Csaba

– A Szegedi Járási Hivatal Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatalához márciusban érkezett bejelentés. A kérelmező a MaurerGép Kft. volt. Akkor a hivatal hatáskör hiányában átküldte a panaszt a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak, mivel valószínűsíthető, hogy hírközlési építményről van szó. Azóta nincs információnk az ügyről – tájékoztatott Varga Márta, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője. A hatóságtól lapzártánkig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

Úgy tudjuk, a férfi birtokvédelmi eljárást kezdeményezett Maurerék ellen a mórahalmi önkormányzatnál. Varga-Nagy Szilvia mórahalmi jegyző azt mondta, folyamatban lévő ügyről nem adhat felvilágosítást.

Ácsné Gunda Judit, a szegedi polgármesteri hivatal igazgatási és építési irodájának vezetője hétfőre ígért tájékoztatást az ügyben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lámpás séta a REÖK körül

Lámpás felvonulással, karácsonyi épületfestéssel, sült gesztenyével,és Márton-napi programokkal… Tovább olvasom