Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

A Trónok harcában is megfordult egy londoni pizzéria szegedi főszakácsa

A Trónok harcában is megfordult egy londoni pizzéria szegedi főszakácsa
Pál Attila Nagyéren nőtt fel, az SZTE-n diplomázott történelem-bolgár szakon. Először Észak-Írországba, majd Londonba költözött, ma főszakács egy pizzériában. Hobbija, hogy filmekben statisztál, így szerepelt már a Trónok harcában, valamint az új Bridget Jones-filmben is.
– Belfastban éltem, és egy pizzériában voltam másodfőszakács, amikor egyik nap a Trónok harca című sorozat szereplői sétáltak be az ajtón. Alig hittem a szememnek, hiszen rajongok a sorozatért – mesélte a 40 éves Pál Attila. Néhány hónappal később ő is szerepelt néhány epizódban statisztaként. – Gyakran jöttek a szereplők a pizzériába, beszélgettünk velük, a Texas barbecue és a csípős csirkés pizza volt a kedvencük – tette hozzá Attila, aki 2005-ben szerzett diplomát az SZTE-n történelem–bolgár szakon, Győrbe költözött, később Észak-Írországba, ahol először kőműves segédmunkát, majd lakatos- és hegesztőmunkát végzett.
 
Tárgyalótermi jelenet a Trónok harca című sorozatból (Attila a  háttérben  látható, statisztál).
Tárgyalótermi jelenet a Trónok harca című sorozatból (Attila a háttérben látható, statisztál).


– Egy Coalisland nevű városban kaptunk szállást, már éltek ott más magyarok is, akik ugyanannál a cégnél dolgoztak, mint mi. Az első ott töltött napunkon közölték velünk, hogy munka után rögtön menjünk haza, mert ez a város az IRA központja. Nem hittük el, így elmentünk szórakozni. A helyiek, amikor megtudták, hogy magyarok vagyunk, hatalmas szeretettel fogadtak, a többiek pedig otthon ültek a négy fal között – mondta nevetve Pál Attila.

A gazdasági válság kezdetekor létszámleépítés volt a cégénél, elbocsátották, ezután egy konyhán kezdett dolgozni. – A négyórás állásinterjú végén azt mondta a főnök, hogy fel vagyok véve. Mint utóbb kiderült ez azért volt, mert össze akart jönni velem. Másnap már kezdtem pizzaszakácsként Belfastban és öt évig dolgoztam ott. Ez egy nívós étteremlánc, a Pizza Express, szigorúak a szabályok, így menet közben rendesen kitanultam a szakmát. Ott annyira nem fontos, hogy legyen egy szakmáról papírja valakinek, mint Magyarországon. Ha bizonyít, akkor alkalmazzák. Később én is elvégeztem egy tanfolyamot, ami a konyhai ismereteket ölelte fel, hogy magasabb pozícióba is kerülhessek – osztotta meg velünk Attila. Később egy másik étteremben is dolgozott, ott ismerkedett meg egy férfival, aki rendszeresen statisztál filmekben. Ő ajánlotta, hogy regisztráljon egy weboldalra, ahonnan a producerek választanak statisztákat. Így kerülhetett Pál Attila például a Trónok harca című sorozatba, az új Bridget Jones-filmbe vagy a legutóbbi Harry Potter-moziba. – A Trónok harcában például az egyik bordélyházas jelenetben szerepeltem, ahol meztelen lányok vettek körül. Az új Bridget Jones-filmben pedig már egy mondatom is van. Nem török színészi babérokra, ez csak egy hobbi, de ismerek olyat, aki ebből él – mesélte Attila. 
 
3. A tervezőmérnök-szakos hallgató,  a háttérbena Temzével és a Tower híddal.
3. A tervezőmérnök-szakos hallgató, a háttérbena Temzével és a Tower híddal.


Még Belfastban élt, amikor a Linkedin-profilja alapján megtalálta egy fejvadász, aki egy londoni pizzériába keresett főszakácsot. – Elküldtem neki az önéletrajzom, az interneten keresztül készített velem egy videóinterjút, majd küldenem kellett a pizzatrükkjeimről is egy videót. Két nap múlva találkoztam a tulajdonossal Londonban, felvettek, azóta ott dolgozom. Amikor időm engedi, és hívnak, statisztálok, de emellett még egyetemen is tanulok tervezőmérnök szakon – zárta a beszélgetést Pál Attila.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ítélőtáblára látogattak a deákos diákok

Az ítélőtáblára látogattak a deákos diákok
A Nyitott bíróságok program keretében közel 50-en látogattak el hétfőn a Szegedi Ítélőtáblára. Tovább olvasom