Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

A tűzoltók segítettek kórházba szállítani egy terhes nőt

A katasztrófavédelmi igazgatóság ügyelete az éjszaka sem pihent. Legfrissebb beszámolójuk szerint megyénk tűzoltóságai tegnap este óta újabb 10, az időjárással összefüggésbe hozható esethez vonultak ki.
A folyamatos hóesés és hideg ellenére továbbra is járhatóak az utak Csongrád megyében. A Meteorológiai Szolgálat Szegedi Állomása adatai alapján megyénkben eddig átlagosan 29 cm hó hullott. A hőmérséklet – 12 C, jelenleg is szállingózik a hó, de a mai napra számottevő mennyiség már nem várható. A közműszolgáltatásokban fennakadás sehol nincs.

A katasztrófavédelmi igazgatóság ügyelete az éjszaka sem pihent. Legfrissebb beszámolójuk szerint megyénk tűzoltóságai tegnap este óta újabb 10, az időjárással összefüggésbe hozható eset hez vonultak ki (az elmúlt 24 órában ez a szám összesen 29).

Ezek közlekedési balesetek voltak: árokba csúszott, elakadt gépjárművek kiszabadítását végezték, illetve egy esetben egy terhes nő kórházba szállításánál segítettek a mentősöknek. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A melegedő helyek működése folyamatos. Átmeneti elhelyezésben az elmúlt 24 órában 40 fő részesült:

- Pusztaszer: 3 fő,
- Csongrád Város: 12 fő,
- Szentes: 1 fő.
- Makó: 24 fő

A közutak tisztítása 20 géppel folyamatosan zajlik. A helyi, illetve helyközi közlekedés lelassult, előfordul, hogy a menetrend szerint közlekedő autóbuszok késnek (átlagosan 20-30 percet). A vonatoknál hasonló késések fordulnak elő. Ennek ellenére a közlekedés folyamatosan biztosított.

A nagylaki határátkelőhelyen az éjszakai órákban leállt a közlekedés: a román oldalon történt baleset miatt nem lehetett átlépni a kamionoknak, ezért 4-5 kilométeres sor alakult ki a magyar oldalon. A feltorlódott járművek miatt a 43. sz. út tisztítását sem tudták végezni. A Közútkezelő és a Rendőrség illetékeseivel egyeztetve, a megyei ügyelet folyamatos koordinálása mellett hajnali fél háromra sikerült helyreállítani a forgalmat. Jelenleg nincs várakozás a nagylaki határátkelőn.

Több lakossági segítségkérés érkezett (elsősorban tüzelő -, illetve élelmiszer hiánya miatt). Ezeket a bejelentéseket minden esetben kezelni tudta a katasztrófavédelem, gondoskodtak tüzelőről és élelmiszerről.

Olyan rendőrségi intézkedés nem történt, amely az időjárással lett volna összefüggésben.

Olvasóink írták

 • 3. ultrasur76 2012. február 06. 00:15
  „2.Eleg baj az neked hogy a terhes szo szamodra elfogadott,a kommunizmusban talaltak ki ezt a szot,es nem pozitiv a rezgese szerintem.A delmagyar ujsagiroitol ez szegyen!”
 • 2. mazsolaszolo 2012. február 05. 19:25
  „1: Ne hisztizz és ne szapulj durván másokat, pláne ne ok nélkül.
  A terhes nő, a terhes asszony tökéletes és elfogadott köznyelvi és szépírói kifejezés arra, amit te néhány szinonímával jeleztél. Hogy neked személyesen milyen nagy érzelmi töltetet (és miért) jelent ez a kifejezés, az magánügy. A terhes nő nem azt jelenti, hogy bárkinek is terhes volna a terhesség. Egyébként mit szólsz a viselős asszony vagy viselős nő kifejezéshez? Nemcsak, hogy elfogadott, de nagyon sok szépírónk által használt, nagyon szép és régi kifejezés az áldott állapotra.

  Éppen tegnap este jutott eszembe erről a durva hóról, hogy vajon, aki most a világra igyekszik valamelyik kis faluban vagy városszélen, mennyi segítséget kap, mamástól. Úgyhogy részemről gratula a tűzoltóknak!”
 • 1. Neszemetelj! 2012. február 05. 13:59
  „Terhes nőt... Pfff, micsoda megfogalmazás!
  Várandós anyukát, áldott állapotban lévő-, vagy állapotos asszonyt..., de ez a terhes nő, ez egyenesen gusztustalan szóhasználat, és még olvasni is rossz! A terhesség akinek terhet jelent, az ne vállaljon gyereket! Aki pedig újságfirkász, az tanulja meg a magyar nyelvet helyesen használni, majd leírni!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hóhahota: támadnak a Birodalmi lépegetők!

Birodalmi lépegető az országúton, északi összetett a Szeged táblánál. Lássuk! Tovább olvasom