Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

A vád helyett a szakértő szerelme volt a téma

Szeged – A megidézett tanú nem jött el mozgáskorlátozottságára hivatkozva, egy szakértőt pedig ki akarnak záratni az eljárásból, mondván, az ügyben vizsgálódó nyomozónő a szerelme. Emiatt nem folytatódhatott a bizonyítás a több mint 800 millió forinttal tartozó kft.-k ügyében szerdán a Szegedi Járásbíróságon.
A kétezres évek két legnagyobb sertéshizlaló vállalkozásáról, a Pick Szeged Zrt.-nek beszállító Bedit-Pig Kft-ről és a Beneti-Pig Kft-ről van szó. Az ügyvezetők, N. E. P. és L. Á. ellen csődbűntett a vád, az ügyészség szerint még akkor is folytatták a munkát, amikor cégeik fizetésképtelenné váltak.

A kft.-k megalakulásuktól kezdve veszteséggel gazdálkodtak, a Bedit-Pig Kft-nél felszámolásakor 121 millió 985 ezer forintnyi hitelezői igényt rögzítettek, a Beneti-Pig Kft.-nél 725 millió 802 ezer forintot. Amikor 2008-ban beütött a krach, a Pick Szeged Zrt. átvette a sertéstelepeket dolgozókkal, jószágokkal együtt, a beszállítók zöme viszont azóta sem látott pénzt. A korábbi, januári tárgyaláson az elsőrendű vádlott azt mondta, a magas takarmányárak és alacsony felvásárlási árak miatt voltak veszteségesek, de ez a helyzet változott volna, ha hagyják őket tovább dolgozni. Szerinte ha minden agrárvállalkozás veszteség esetén azonnal befejezné a munkát, tönkremenne a mezőgazdaság.

A szerdai tárgyaláson a vádlottak indítványára beidézett tanú nem jelent meg. Azzal mentette ki magát, hogy mozgáskorlátozottsága miatt nem tud elmenni a bíróságra. A vádlottak védői továbbra is ragaszkodnak a meghallgatásához, ezért kérdéseikre írásban fogja nyilatkoztatni a bíróság. Az egyik szakértő és az ügyben eljáró egyik kihallgatótiszt között „érzelmi és gazdaság kapcsolat van", emiatt a szakértőt ki kell zárni az eljárásból – mondta, már korábban, az elsőrendű vádlott ügyvédje. A szakértő mostanra írásban nyilatkozott arról, hogy a rendőrnővel a nyomozás idején sem volt élettársi kapcsolatban, az ügyvéd azonban úgy tudja, hogy mégis, ezért ragaszkodik hozzá, hogy hallgassák meg erről.

Hozzátette: bizonyítékai vannak az érzelmi kapcsolatra, és nem szeretné olyan helyzetbe hozni az érintetteket, hogy tanúkat kelljen beidézni ezzel kapcsolatban. Az ügyész azt mondta erre, hogy a nyomozást nem a hölgy vezette. Szerinte az, hogy a védelem 3 év után állt elő ezzel, azt jelzi, hogy az időt akarja húzni. Ugyanakkor az ügyész nem ellenzi a szakértők újabb meghallgatását. A bíróság meghallgatja a szakértőket és írásban kér választ a mozgáskorlátozott tanútól. Tárgyalás júliusban várható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvántartásba veszik a bicikliket Kisteleken

Maga a rendőrkapitány ragasztotta fel ünnepélyesen az első nyilvántartási számot egy kerékpárra szombaton Kisteleken. Tovább olvasom