Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

A varázsló és a hiányszakmák

Szeged - Szakmák a színpadon címmel mutattak be rendhagyó darabot hétfőn a szegedi Agórában, ahol a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében hiányszakmákkal ismerkedhettek a környékbeli diákok.
– Amikor Szombathelyen megalakult a színház, akkor én nagyban hangoztattam, hogy nemcsak előadások elkészítésére kell vállalkozni, hanem szóljunk hozzá mindenhez, ami a környezetünkben probléma. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetői mondták, hogy ha úgy gondolom, a színház hozzá tud szólni a környék problémáihoz, csináljunk egy olyan darabot, amely a hiányszakmákra felhívja a gyerekek figyelmét – mondta Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház vezetője, aki Merlin varázslót alakította. A fiatalok szerették az előadást, amelyben a videotechnikának köszönhetően szó szerint a filmből léptek ki a szereplők. A mesét, amelyben robot-madárijesztő készül, Sultz Sándor írta.

A hiányszakmák varárzslója Jordán Tamás. Fotó: Frank Yvette
A hiányszakmák varárzslója Jordán Tamás.
Fotó: Frank Yvette

– Vicces és érdekes volt az előadás – kommentálta Bezdán Szabina. A maroslelei nyolcadikos lánynak tetszett a szabászati bemutató, de ő szakma helyett inkább egyetemre készül. Osztálytársai közül viszont többen gondolkodnak arról, hogy esetleg szakmát válasszanak, ezúttal 5 szakképző iskola jóvoltából a lakatos, az elektroműszerész, a divattervező, a szabó, az asztalos, a hegesztő és az ápoló munkájával, eszközeivel ismerkedhettek. A rendezvényen körülbelül 250 gyerek vett részt Csongrád megyéből.

Olvasóink írták

 • 1. qrumpli 2013. október 24. 04:05
  „Teljesen felesleges szakmát tanulni!
  Tulajdonképpen mindent meg lehet kapni az árúházakban.
  Különben se lehet munkahelyet találni.
  Hogy miből vásároljanak?Természetesen kölcsönből.
  Ha nincs kölcsön végképp akkor irány külföld,
  Gyönyörü életcél
  Köszönjük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Szegedi Fafelmérés

A környezetgazdák csak akkor vágnak ki fát, ha élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztet, vagy ha kiszáradt. Tovább olvasom