Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

A Varga család tegnap indult haza Kölnből

Szeged - A sikeres őssejtbeültetés után tegnap utazott haza a Varga család Kölnből. Lapunk augusztus 11. óta a németországi klinikán követte figyelemmel a sérült tizenegy éves Varga Ádám sorsának alakulását, ám a hazaút előtt elbúcsúztunk tőlük.
Vargáék úgy tervezték, hogy szombaton utaznak haza Kölnből, mivel úgy gondolták, hogy a szerdán lezajlott őssejtbeültetést követően két nap pihenés elegendő lesz a sérült Ádám számára. A tizenegy éves kisfiú azonban csütörtökön nagyon rosszul volt, még a fejét sem tudta tartani, és állapotában csak fokozatosan következett be javulás. Ezért a szülők már pénteken elhatározták, hogy nem vállalják a szombati indulást, még egy napra kifizették a szállás árát, és csak tegnap, vasárnap indultak haza, Szegedre.

Mint ismeretes, a kölni gyógykezelés árát a Délmagyarország és a Délvilág segítségével gyűjtötte össze a család, ezért mi is ott voltunk egy héten keresztül Kölnben, a család mellett. A kétszeri beavatkozásról, a csontvelő levételéről és az őssejtek beültetéséről tudósítottunk, és beszámoltunk arról is, milyen a kisfiú állapota, hogy telnek a napok Németországban. A hét végén azonban elszakadtunk Vargáéktól, és csak telefonon tartottuk velük a kapcsolatot.

Tegnap délután éppen akkor hívtuk őket, amikor egy, osztrák határ előtti autópálya-parkolóban pihentek – másodszorra álltak meg az 1300 kilométeres úton. Márkus Tímea, az édesanya elmondta, ő már hajnali 3-kor felkelt, majd fokozatosan felébredtek a többiek is. Háziasszonyuk kávét főzött nekik. A kertvátosi ház előli parkolóból pontban 6-kor gördültek ki. Ádám jól érezte magát, nem viselte meg a fárasztó utazás.
Kordás József, a pilóta azt tervezte beszélgetésünk idején, ha minden jól alakul, este 10-kor megérkezhetnek Szegedre.

Hétfőn már újra Sárosi utcai otthonában látogathatjuk meg Ádit.

Olvasóink írták

  • 2. Katalin wagner 2008. augusztus 18. 20:10
    „Puszilom Adit, Akost meg mindannyiotokat! Örülök hogy jol vagytok mi is majd figyeljük , hogy mit ir az ujsag rolatok.
    sok puszit
    Katalin”
  • 1. web 2008. augusztus 18. 18:14
    „Minden további jót kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes a Ságvári - 1,2 milliárd forint kellene

Szeged - Beázik a tető, mozognak a cserepek, kiesnek az ablakok, potyog a vakolat. Az igazgató… Tovább olvasom