Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

A Vármúzeum lehet az új koncerthelyszín

Szeged - Sikeres volt az első könnyűzenei koncert, így elképzelhető, hogy a jövőben több ilyet tartanak majd a szegedi Vármúzeumban. Múlt héten egy félig New York-i, félig berlini zenekar lépett föl.
Koncerthelyszínként debütált a napokban a szegedi Vármúzeum. A félig New York-i, félig berlini illetőségű Bee and Flowers lépett föl május 16-án, előzenekaruk a szegedi Médeia Fiai volt. Az eseményt az End Hits és a Móra Ferenc Múzeum közösen szervezte. Medgyesi Konstantin, a múzeum sajtóreferense elmondta: 129 fizetőnézője volt az estnek, és összesen körülbelül 150-en voltak a koncerteken.

– A Vármúzeum konferencia-helyszínként és kiállítótérként való használata mellett szeretnénk fiatalos programokat is ide hozni, a 20–30 éves korosztályt célozva meg. A 129 fizetővendég túlszárnyalta az elképzeléseinket. Minimum nullszaldós rendezvényt tartottunk volna sikeresnek, ez bejött, így mondhatom, hogy nyitottak vagyunk a további hasonló eseményekre.

– Valóban nagy sikerűnek mondható a rendezvény, tekintve, hogy egy ismeretlen külföldi csapatról van szó, amely könnyűzenei koncerthelyszínként újnak nevezhető vagy legalábbis sokak számára ismeretlen helyen lépett fel a városban. Komolyzenei eseményeknek egyébként adott már helyet régebben a Vármúzeum – értékelt Vad Zsolt, az End Hits online zenei fanzine szerkesztője és koncertszervezője.

A múzeum még 2007-ben egy pályázaton nyert összegből vásárolt komoly hangtechnikát, amelyet kiállításmegnyitókon is használtak, de most kiderült: koncertek hangosítására is alkalmas.

A közgyűjtemény tárgyalásban van egy szegedi szórakozóhellyel, ha ez sikeresen zárul, ők hozzák majd a szerdaihoz hasonló programokat. Medgyesi Konstantin beszámolt arról is, hogy az ásatás terepét nemrég rendbe hozták, de pályázati forrás esetén komolyabb tereprendezést, például üveglapos fedést is terveznek. A feltárást egyelőre azért nem tudják befejezni, mert a munka közműveket is érint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 milliárd az utak biztonságára

Másfél év alatt 10 megyei csomópontot korszerűsít az állami útkezelő, és összesen 5,8 kilométer szalagkorlát épül. Tovább olvasom