Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

A város őket nézi, ők pedig a várost

Szeged - „Egy tökben elfér a kés" – mottóval ezúttal őszi csendéletet festenek a kirakatban.
Nem valami utcai előadás része ez a keddi délutánon, hanem a nagy hagyományú Belvárosi Rajzkör lakta be új helyét a nyári szünet után. Az üvegen túl festőállványok, szobrok, képek, és egy kóbor vonalzó jelzi az élénk alkotómunkát a szegedi Károlyi utcában, amelyet a járókelők vagy a buszon ülők is rendre megcsodálnak.

A műterembe lépve Olasz Attila képe esik először az utunkba. Bár még suttogásunk is üvöltésnek hat, szóval tartjuk kicsit a csoporttagot.

A tanítványok... Fotó: Schmidt Andrea
A tanítványok... Fotó: Schmidt Andrea

– A jó szellem és a hűség a közös munkánk lényege – meséli örömmel.

Eközben a pénteki csoport vezetőjével, Rácz Ildikóval is megismerkedünk. Bár ő is a csendéleten dolgozik, általánosba járó „tanoncairól" szívesen mesél. – A kicsik foglalkozásaiban fontos szerepet játszik a kiállításlátogatás is, hiszen más technikákat és stílusokat megismerve tanulhatnak – fogalmazott a múzeumpedagógus.

És a járókelők is a mestert lesik a Károlyi utcában. Fotó: Schmidt Andrea
És a járókelők is a mestert lesik a Károlyi utcában.
Fotó: Schmidt Andrea

Eközben Pataki Ferenc intő szavai csendülnek fel, majd elzúg egy troli a műterem előtt. Minden utasa a kirakatot kémleli. – Jó érzés eleven kapcsolatban lenni a várossal. Miközben mi is látunk kifelé, megtisztel a járókelők kíváncsisága. Persze amikor modell érkezik műtermünkbe, ideiglenesen lehúzzuk a rolót kirakatunk előtt – nevetett a festőművész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honosítás: a biztos szerint csak pletyka a visszaélés

Pletykákon alapulnak a közelmúltban megjelent egyszerűsített honosítási eljárással kapcsolatos visszaélésekről szóló hírek – amivel lapunk is többször foglalkozott – Wetzel Tamás szerint. Tovább olvasom