Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

A Vidám házasok klubja ablakot festett

A petőfitelepiek, az iskolások, a szüleik és a szegedi vállalkozók munkaerejüket adták, a város 40 millió forinttal járult hozzá a Petőfi Sándor Általános Iskola felújításához. Tegnap együtt ünnepeltek megszépült intézményben.
– Jövőre nyolcvanéves születésnapját ünnepli az iskolánk, de az utóbbi jó néhány évtizedben nem látott még ekkora mértékű összefogást. Az utóbbi hónapok során az önkormányzat út–iskola programjában a város a helybeli tanárokkal, családokkal és a szegedi cégekkel szövetkezett. Együtt több mint 44 millió forint értékben csinosították intézményünket – foglalta össze Szöginé Veczkó Ibolya, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója.

A petőfitelepi iskolában az önkormányzat 40 millió forintos támogatásából megépült a kazánház, amely az új központi fűtést működteti. Kifestették és mázolták a tornatermet, lakkozták a parkettáját és lecserélték a világítást. Átépítették az öltözőket, önálló tusoló és vécé létesült. Az épület földszinti folyosóján új burkolatot raktak, a falak is megszépültek. A lenti mosdókat is korszerűsítették: megújult a teljes víz-, villany- és csatornarendszer, új csempe került a falakra és kézmosókat alakítottak ki.

Az iskolások és szüleik is kitettek magukért: a felnőttek tantermeket, folyosókat és a lépcsőházat festettek le kalákában 1 millió 350 ezer forint értékben. A diákok a fölszinti ablakokat mázolták és egy tantermet is vállaltak 210 ezer forintos munkával. A felső szinten található ablakokat a petőfitelepi Vidám házasok klubja vette kezelésébe. Három szegedi cég munkatársai is segítettek: a Xirius Kft. 3 milliós homlokzati szigeteléssel, vakolással és bádogos munkával, a Suli-host Kft. festette és mázolta a konyhát és ebédlőt, a Szint Kft. csiszolta és lakkozta az ebédlők padlóját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös pályázatot hirdet az egyetem és a Démász

Közös, kiemelt pénzdíjas pályázatot hirdet az SZTE és a Démász Rt. egyetemi hallgatóknak. A… Tovább olvasom