Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

A Vígszínház beugrója lett Markovics Ági

Markovics Ági, a Szegedi Kortárs Balett egykori táncművésze a Vígszínház Össztánc című produkciójában vállal beugrást. Nagyon élvezi mindent percét.
Nagy-nagy az én boldogságom. Megadatott, hogy a Vígszínház Össztánc című produkciójában, egy csodálatos hölgy, Pápai Erika bőrébe bújhattam (az ő sajnálatos sérülése miatt) – írta a Facebookon Markovics Ági. A táncművészről egy éve írtuk, hogy húsz év után megvált tőle a Szegedi Kortárs Balett, és egy új mozgásforma, a nia oktatásába kezdett (Nem tudom, hol voltam eddig a testemben, 2015. február 7.). Elmondta, csodás kettősség van jelen az életében: egyik nap a rivaldafény, másnap pedig a belső fény, hiszen az óráin a harmónia megtalálására biztatja a táncosait.
 
Markovics Ági a Vígszínház Össztánc produkciójában. Fotó: Puska Judit
Markovics Ági a Vígszínház Össztánc produkciójában. Fotó: Puska Judit


– Nem gondoltam volna, hogy valaha még színpadra állok, de a színpad nem enged. Bodor Johanna korábbi kolléganőm, koreográfus szólt, hogy felújítják a Vígszínház húsz évvel ezelőtti zenés-táncos darabját. Szükségük lenne egy beugróra is, aki minden női szereplő koreográfiáját betanulja. Az előadás azért is különleges, mert Imre Zoltán készítette az eredeti koreográfiáját. Noha én a szegedi éveim alatt sosem dolgoztam vagy találkoztam vele, rengeteget hallottam róla. De a róla elnevezett díjat megkaptam, és most megtörténhetett, hogy az ő szellemi termékének részese lehetek. Tudom, hogy ott van minden előadáson, és szorít nekem fentről – mesélte élete fordulatáról a 40 esztendős táncos. – Fantasztikusan nyitott, befogadó társaság vesz körül Pesten, valamennyi csupa őrült fazon. Minden egyes próba vagy előadás olyan nekem, mint egy tanóra, töltekezés.

Az Össztáncot havonta 3-4 alkalommal mutatja be a Vígszínház, februárban is láthatja még a közönség. A darab kilenc jeleneten keresztül mutatja be korok zenéit, táncait, szituációit a simitől a Rapülők Nem adom fel című számáig, szöveg nélkül. Színészek szerepelnek benne, így Eszenyi Enikő, Hegyi Barbara, Majsai-Nyilas Tünde, Tahi Tóth László, Hevér Gábor, Fesztbaum Béla. Markovics Ági egy nagy füzetbe jegyzeteli, ki mikor honnan jön be, hányszor öltözik, mit vesz fel. Öltöztető is segíti. A szegedi művész helyettesítette már Igó Évát, Balázsovits Editet, Pápai Erikát, Péter Katát és Hullan Zsuzsát, Pájer Almát, ám akkor is ott áll a takarásban a férfi beugróval, ha nem lép színpadra. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok egységcsomagot küld a NAV az adóbevalláshoz

Bevallási egységcsomagra azok számíthatnak, akik tavaly saját maguk nyújtották be szja-bevallásukat, vagy a NAV információi alapján 2015-ben bevallásköteles jövedelemre tettek szert. Tovább olvasom