Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

A villamosremíz felújításával folytatódik a fejlesztés

Szeged - Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt újabb lépéseként a Pulz utcai villamos járműtelep felújítására kiírt 2,3 milliárd forint főösszegű tender sikeres eredménnyel zárult 2009. május 13-án.
A kilenc darab alacsonypadlós, új villamos beszerzésére kiírt pályázat eredményhirdetése azonban, elsősorban műszaki hiányosságok miatt eredménytelen lett, ezért új közbeszerzési eljárásra kerül sor.

2009 márciusában jelent meg az a közbeszerzési pályázat, amelyet a SZMJV Önkormányzata és az Szegedi Közlekedési Társaság alkotta konzorcium a Pulz utcai villamosremíz rekonstrukciós munkáinak generál kivitelezésére írt ki. A nyolc pályázó közül az AH Konzorcium lett a nyertes. A konzorcium tagjai: A-Híd Építő Zrt. és a Hídtechnika Kft. A kivitelező céggel a tervek szerint május végén kötnek szerződést. Ezt követően megkezdődhet a villamosremíz felújítása.

A meglévő remízcsarnok átépül, alapterülete 3200 négyzetméterrel nagyobb lesz. Néhány rossz állapotú épület elbontásra kerül. Új szervizcsarnok is épül közel 4000 négyzetméteres alapterülettel, amely minden tekintetben alkalmas lesz az új villamosok vizsgálatára, javítására. Új műhelyépület, veszélyes hulladéktároló és új tehergépkocsi beálló építésére is sor kerül. A telep vágányhálózata átépül, ehhez a még jó állapotú, a vonalakról elbontott sínek is felhasználásra kerülnek. Megújul a közműhálózat és a felsővezeték rendszer is.

2009. május 14-én került sor a 9 darab alacsonypadlós, legalább 200 fő befogadására képes, új villamos beszerzésére kiírt tender eredményhirdetésére. A pályázatra 4 cég: a cseh Inekon, a lengyel PESA, a német-svájci Stadler és a spanyol CAF cég nyújtott be ajánlatot. A pályázatok között volt sok szempontból megfelelő, azonban alapvetően műszaki hiányosságok miatt az eljárást eredménytelennek nyilvánította a Bíráló Bizottság.

Három pályázó ajánlata érvénytelen volt, míg a negyedik érvényes, viszont ez az ajánlat meghaladta az előirányzott keretet. Az új kiírandó közbeszerzési eljárás keretében - az elmúlt hetekben napvilágot látott irányelv szerint - a pályázatot Szegeden is Euróban hirdetik meg. Az ajánlatok új beadási határideje várhatóan július eleje lesz. A lehetséges pályázók – az előbbi módosításon túl - lényegében változatlan kiírás mellett jelentkezhetnek.

Olvasóink írták

  • 1. maradando 2009. május 14. 15:51
    „Garázs már van csak nincs járművünk.Jól fog mutatni Szeged" bengáli-sárga-tigrise"a 2 vonalán,egy darabig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden koncertezik a Cotton Club Singers

Szeged - A szegedi Fool Moon együttes egykori tenorja, Czutor Ignác idén februárban vette át László Boldizsár helyét a Cotton Club Singersben. Tovább olvasom