Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

A ''villanyposta'' könnyen megy

A magyar internetfelhasználók könnyedén küldenek e-mailt és találják meg a világhálón a számukra fontos információkat, ugyanakkor egy saját honlap elkészítése már nehezen megy nekik – derül ki az NRC Piackutató intézet felméréséből.
A magyar internetfelhasználók könnyedén küldenek e-mailt és találják meg a világhálón a számukra fontos információkat, ugyanakkor egy saját honlap elkészítése már nehezen megy nekik – derül ki az NRC Piackutató intézet felméréséből. Ezer internetező osztályozta le a világháló különböző felhasználási módjaira vonatkozó tudását. A legjobb eredmények „villanypostázásból", vagyis e-mailezésből és internetes információszerzésből születtek, az előbbiből ötösre, az utóbbiból négyesre értékelték magukat az internetezők, az átlag 4,5, illetve 4,2 lett.
Közepesnél jobb eredményt ezeken kívül csak a szoftverek letöltésében jegyezhettek fel, hozzátéve, hogy e tevékenységben nagy különbség figyelhető meg a férfiak és a nők ismeretei között.

Saját bevallásuk szerint az internetezők ma még nem tájékozottak az internetes telefonálásban, ennek technológiája a válaszadók 44 százaléka számára teljesen ismeretlen terület, az „osztály(zat)átlag" 2,3 lett. A magyarországi felhasználók ezenkívül valószínűleg nem teljesítenének jól egy saját honlap készítéséből álló vizsgán sem, az osztályzatok átlaga ez esetben 1,9, azaz részben „bukta".

A közlemény szerint a fiatalabb internetezők hozzáértése némileg magasabb, mint az idősebbeké – különösen az 50 év felettiek ismeretei maradnak el az átlagtól. Egyedül az on-line vásárlás olyan terület, amelyen nem a legfiatalabb, 18–29 éves korosztály érte le a legjobb eredményt. Itt a harmincas éveikben járó internetezők a legrutinosabbak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Október végére új cége lehet a városnak

A szegedi önkormányzat saját cégén keresztül többségi tulajdont szerezhet a megyei… Tovább olvasom