Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

A villanyszerelők autóján torolta meg, hogy kikötötték az áramot

Mórahalom - Garázdaság miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrsén egy 48 éves férfi ellen, aki a villanyszerelők autóján torolta meg, hogy kikötötték tőle az áramot.
Az áramszolgáltató két munkatársa hétfő délután megjelent a férfi zákányszéki tanyáján, mivel azt az utasítást kapták, hogy az ott lévő villanyórát szereljék le. A munkálat közben ért oda a telek tulajdonosa is, aki szidalmazni kezdte a két munkást, majd többször belerúgott autójukba is. A bűncselekménnyel 50 ezer forint kárt okozott. Ezt követően a helyszínről távozott. A férfit később a Mórahalmi Rendőrőrs munkatársai előállították és garázdaság miatt indítottak ellene büntetőeljárást - tudta meg a delmagyar.hu Szenti Szabolcs főhadnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. nyomdasz63 2010. július 14. 17:25
  „A profik szétszeddk az órát,spec.cnc gépekkel új fogaskerekeket gyártanak,megváltoztatva az áttételt,plomba,szita a matricához,minden van.15%-kal kevesebbet mérő óra,évi 2-2,5ezer kw fogyasztás,10 évenkénti óracsere...lehet számolni ! És akkor nem jól tippeltem,mert nem a 2000kw-s lakosságiak csinál/tat/ják !
  Egy ismerős mesélte/vagy igaz,vagy nem/ hogy egy bő évtizede Zákányszéken bizony volt,hogy egy utca negyede lopta az áramot.”
 • 25. mj52, 2010. július 14. 17:03
  „23.- rézike, hogy érthetőbb legyen, ha egy szupermarketben lopnnak (most hagyjuk hogy kik szoktak), az a kár sem az ott dolgozókat, vagy az áruházláncot terheli, egyszerűen megfizettetik a többi becsületes vásárlóval, a termékek árába beépitve, ha tudsz vagy látsz olyant aki lop, nyugodtan jelentsd fel, ezzel magadnak meg a többségnek teszel jót.”
 • 24. mj52, 2010. július 14. 16:07
  „23- rézike,- Ha meg vagy, ha nem, ez igy van, az áremelés soha nem burkolt, nem a szolgáltató csinálja, hanem állami, és teljesen más kategória.”
 • 23. rézike 2010. július 14. 15:56
  „Ez az, amiről nem vagyok meggyőzve. Ha nem lopnák olcsóbb lenne?
  Nem lehet, hogy a burkolt áremeléseket ilyen címszóval takargatják?”
 • 22. mj52, 2010. július 14. 15:03
  „18.-rézike,sehol, a számlán nincs feltüntetve, be van épitve a villamosenergia árába, ha senki, SENKI nem lopná az áramot akkor ez az egységár jelentősen kevesebb lenne, akár 1/3-dal is.”
 • 21. Cornelius 2010. július 14. 14:15
  „a lopás az lopás, akár bicikli, akár energia. van itt egy tévedés: a villany, a gáz, a tévé, a telefon, stb. nem állampolgári alapjog, hanem szolgáltatás, tehát árú. nem fizetsz, nem jár. az áramszolgáltatónak meg a villamos energia törvény (VET) írja elő az árképzést. amúgy ezt most véletlen tudom, h az áram és/vagy gázlopás inkább szociális helyzetet tükröz, mint etnikait. ráadásul a legnagyobb "huncutkák" nagyfogyasztók, akik pölö sütödések, v fóliások.

  "Az áramszolgáltató nem tett meg mindent a mágnesezés megelőzésében, követelése vitatható!!!! Jó ügyvéd kellene és 1 pécsi polgármester" bocsi, de ez idiótizmus. ha neked kilopják a tárcádat a zsebedből, az a te bűnöd és államosítsuk a kabátodat? kissssé demagóg.”
 • 20. SP 2010. július 14. 11:19
  „Az áramszolgáltató nem tett meg mindent a mágnesezés megelőzésében, követelése vitatható!!!! Jó ügyvéd kellene és 1 pécsi polgármester.
  Mágnes kuplungos vízóráknál van már nem mágnesezhető változat. Háztartási manipulátor fogyasztók bosszúságára. :)”
 • 19. SP 2010. július 14. 11:10
  „A Faraday-kalitka belsejében nincs se elektromos, se mágneses tér, így a belsejében lévő emberek, szerkezetek ezek hatásától védve vannak. (árnyékolás pl.)
  Schlumberger villanyóra francia. Mint a szolgáltató.
  A szerkezete 1 szinkron (kalickás) alu tárcsás villanymotor számlálóval.
  Miért nem használnak védett mérőórát?
  Talán érdekelt a szolgáltató ezen a módon fiktív bevételhez jutáshoz?”
 • 18. rézike 2010. július 14. 08:05
  „Jozko: Hol van az feltüntetve a számlán, hogy én fizetem a lopott áramot. Én bediktálom az óra állást, tudom a díjat, és bemondja az automata a fizetendő összeget. Ebbe hol van beépítve a lopás?”
 • 17. rézike 2010. július 14. 08:01
  „Erről van szó emberek. Bárkivel történhet atrocitás önhibáján kívül is, még akkor is, ha az esetek 99 %-ban nem ez az igazság.
  A szomszédom nem cigány, hanem becsületes adózó MAGYAR állampolgár, és neki is meggyűlt a baja a hatóságokkal , ( mindegy melyikkel ) és ő is bizony kikelt magából. Mert az igazságtalanság kiveri a biztosítékot.
  Vérmérséklet kérdése, és nem faji.”
 • 16. SP 2010. július 13. 22:22
  „A fogyasztók az Energia Hivatalnál tehetnek panaszt.”
 • 15. SP 2010. július 13. 22:11
  „Bárkit kikiálthatnak ártatlanul is áramtolvajnak, óramágnesezőnek ártatlanul is.
  http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/327813
  "Leszereltük, elvittük egy laborba, ahol független szakértő megvizsgálta és teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy megmágnesezték az órát, tehát áramot loptak" - mondta Kutas István, az EON médiakapcsolati vezetője.
  A szóvivő szerint minden évben több ezer ügyfélről derítik ki, hogy lopja az áramot. Mindenkit megbüntetnek.
  Balogh Dezső villamosmérnök egy külföldi tanulmányt elemez, amely a villanyórákról szól.A tanulmány és a mérnök szerint is a villanyóra elromlását több dolog is okozhatja: nem megfelelő a mágnes, nem megfelelően vannak felmágnesezve, zárlatok vannak vagy villámcsapás.Ráadásul, a szakember szerint, ha az új órák felszerelésekor vagy átíráskor nem ellenőrzik, hogy jól mérnek-e, az is előfordulhat, hogy szállításkor sérül meg az óra. És akkor is a fogyasztót büntetik meg.”
 • 14. jozko 2010. július 13. 21:36
  „12-rézike-: A szegény, de becsületes magyarok az előzetes felszólítás kézhezvétele után " mindent megmozgatnak ", ha muszály, túladnak a mégoly kedves vagy szinte nélkülözhetetlen ingóságaikon, többletmunkát vállalnak-még ha méltatlant is, halasztási kérelmet adnak be-szóval megkísérlik a lehetetlent is...De nem a feladatukat végző szerelőkön és nem a szolgálati kocsijukon állnak "bosszút"! Ha viszont valaki rákezd a potyázásra, az előbb utóbb semmilyen szolgáltatásért nem fizet-sőt jogot formál arra, hogy "önkiszolgáló" legyen-hiszen nyomorog! Hát ezekre mondom én, hogy ingyenélők, élősködők. Márpedig ha tetszik, ha nem , ez az öntörvényűség alapvetően a cigány kisebbségre jellemző! És kihangsúlyozom az öntörvényűséget-így segíteni is nehezebb rajtuk, ha egyáltalán tesznek érte valamit, hogy kiérdemeljék!”
 • 13. jozko 2010. július 13. 20:55
  „Ez nem lesz olcsó: a felhalmozódott tartozás+ kikapcsolási díj + esetleg a visszakapcsolási díj: ha ezt nem tudja beszedni az Áramszolgáltató, ráterheli a többiek villanyszámlájára-vagyis mi fizetjük, az okozott károk helyreállítási költségével és a netán ezután felmerülő lopott áram díjával együtt! Szóval van mit felróni annak a kultúrának, aki a más terhére próbál boldogulni-gátlástalanul. Nem érdekel, hogy cigány, vagy lepusztult "magyar" csavargó-egyre megy, élősködők!”
 • 12. rézike 2010. július 13. 20:53
  „Jó. Gyengébbek kedvéért: Miért, - cigányozás nélkül.
  Vannak ám magyarok is ebben az országban.Vannak szegény magyarok is ebben az országban, és náluk is le lehet kapcsolni az áramot. És még sorolhatnám a lehetőségeket- cigányok nélkül.”
 • 11. dodó 2010. július 13. 20:40
  „10. hozzászólás rézike
  "...Inkább a miértet kellene keresni..."

  Mert ez a kultúrájuk, és tudják, hogy érinthetetlenek, mert jön az "ázsé´ me´ cigán vágyok?"”
 • 10. rézike 2010. július 13. 20:02
  „KolompárRómeó-nak : Hát tudod a cigányozás nélkül is van ám élet a földön.
  Most épp a téma:
  "A villanyszerelők autóján torolta meg, hogy kikötötték az áramot "
  Mint emberről beszélünk. Tök mindegy, hogy fehér, vagy fekete, vagy magas, vagy alacsony, vagy cigány.
  Inkább a miértet kellene keresni...”
 • 9. mj52, 2010. július 13. 18:57
  „Az áramszolgáltatók szerelői sokat, és sokmindent tudnának mesélni....”
 • 8. KolompárRómeó 2010. július 13. 18:20
  „4. hozzászólás rézike 2010.07.13. 17:39

  És ebben a véleményem is benne van, miszerint ez rájuk jellemző. És mivel igen sűrűn jelenik meg hasonló cikk (ma vagy 6), így ilyen sűrűn vagyok kénytelen megjegyezni, hogy ezt a kultúrát rohadtul nem akarjuk szeretni.
  Mi, akik adózunk és eltartjuk, szaporítjuk ezeket.”
 • 7. KolompárRómeó 2010. július 13. 18:17
  „4. hozzászólás rézike 2010.07.13. 17:39

  Amikor cigányok voltak a feltehető tettesek, igen.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt az utolsó gyakorlókert

Épületre cserélte a várossal Szabadkai úti mintagazdaságát a Szegedi Tudományegyetem. Az egykor virágzó gyakorlókert ma szomorú képet mutat. Tovább olvasom