Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

A zokni lett a betörő veszte

A kezére húzott zokni és a hazaérkező após lett a veszte annak a betörőnek, aki tegnap délelőtt megpróbált kirabolni egy lakást Szegeden. A 29 éves férfi a szomszédos lakás balkonjára akart átmászni, ám a zokniba bújtatott kezével nem tudott megkapaszkodni, három emeletet zuhant.
A szomszéd lakás erkélyére akart átmászni, mintegy nyolc métert zuhant a mélybe Fotó: Frank Yvette
Végtagtöréseket és fejsérülést szenvedett az a betörő, aki tegnap délelőtt menekülés közben egy Hont Ferenc utcai lakás balkonjáról három emeletet zuhant. A 29 esztendős férfi nemrég szabadult a börtönből, s nem sokáig bírta a tisztességes életet. Az egyik panellakásból próbált elvinni értékes dolgokat, hogy pénzt szerezzen. Hogy ne hagyjon ujjlenyomatokat, zoknit húzott a kezére. Miközben a lakásban talált értékeket az ágyakra hordta, zajt hallott az ajtó felől.

– Az apósom zavarta meg a betörőt – mesélte a harmadik emeleti lakás nappalijában Sánta Attila. – Mindössze két órára maradt üresen a lakás tegnap délelőtt. A feleségemmel dolgozni mentünk, apósom pedig ügyeket intézett a városban. A betörő kivette és vissza is rakta a zárakat, s mivel az apósomnak feltűnt, hogy valami nincs rendben, először a feleségemet hívta fel, ő pedig engem értesített.

Miközben Sánta Attila elindult haza a munkahelyéről, a betörő menekülőre fogta a dolgot.

Az összepakolt értékes technikai eszközöket hátra hagyva kinyitotta az ablakot, majd megpróbált átmászni a szomszéd lakás balkonjára. Innen viszont három emeletet zuhant, valószínűleg a kezére húzott zokni csúszott meg a fémen. Az egyik lakó hívta ki a mentőket, nem sokkal később a rendőrök is a helyszínen voltak. Ekkora már a lakás tulajdonosa is hazaért.

– A feleségem kedvenc zokniját húzta a betörő a kezére – mondta Sánta Attila. – Ékszereket vitt csak magával, ezt a rendőrök később a földről összeszedték. Egy gyors leltárt készítettünk, úgy tűnik, más nem hiányzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliók útját vizsgálják

Tanúként hallgatta meg a rendőrség annak a cégnek a vezetőjét, amely az M5-ös autópálya nyomvonalán… Tovább olvasom