Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Ádám nyolcszor lett kitűnő tanuló

A szegedi Szín 5-ös fotózáson másodszor találkoztunk Tari Ádámmal (képünkön). Az általános iskola mind a nyolc osztályából kitűnő bizonyítványt vitt haza. Tudja, középiskolában még ennél is keményebben kell dolgoznia, ha informatikus akar lenni.
- A Petőfi Sándor Általános Iskolába jártam Szegeden – mutatkozott be Tari Ádám, és néhány szó után kiderült, tavalyról már ismeri lapunk Szín 5-ös játékát. A halk szavú, langaléta srác kitűnt a fotózásra váró gyerekek közül, mert egyike volt a kevés nyolcadikos diáknak, és mert bátran, egyedül elmerészkedett a játékra.

– Nem volt túl nehéz az iskola, nem kellett megszakadnom, hogy végig kitűnőre teljesítsek – válaszolta, amikor a csupa jeles bizonyítvány receptjét kértük. – Még kilóra sem tanultam sokat, igaz, azt sem állítanám, hogy egyáltalán nem tanultam. Persze muszáj tanulni, anyukám is állandóan noszogat. Nem, nem tanár, hanem könyvelő, de mégis hajt. Azt szokta mondogatni, hogy tanulás nélkül nem érek el semmit ebben a mai világban. A kitűnő bizonyítványért nem is járt külön ajándék, bár a ballagásra egy számítógépet kaptam.

Ádám ősszel a Kőrösy József szakközépiskolában folytatja, informatikus szeretne lenni. A testvére is odajár, rajta látja, milyen keményen dolgozik. Nem lesz sétagalopp folytatni az általános iskolai sikersorozatot.
– Számítógépezek otthon is. Internetezéssel töltöm a legtöbb időt, a hálón lógunk a barátaimmal, de a komputer műszaki része is nagyon foglalkoztat – meséli szünidejéről a színjeles fiú. – Mivel lehet elmozdítani a gép elől? A focival. Tápéra járok focizni, fontos pozíciót töltök be, védő vagyok. Edzések most még nincsenek, de a szünet végéhez közeledve majd rágyúrunk az őszre. Konkrét példaképem nincsen a hazai bajnokságban. Senki sem villantotta meg túlzottan a tehetségét.

Ádám a tévében is szereti nézni a focit. A vébén a házigazda németeknek szurkolt. Szerinte okosan, jól játszanak a németek, az idén meg különösen benne látta a játékukban a végső győzelem esélyét.

Biztosra vette, hogy nyernek, főleg azért, mert már megtapasztalta, hazai pályán milyen energiát ad a közönség biztatása. A tápéi védő gyorsan hozzátette, a hazai pálya ugyanakkora felelősség, a lelki teher akár hátráltathatja is a játékosokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barátnő a két Vetsera Mária

Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi barátnők. Furcsa véletlen, hogy nem csak a vezetéknevük azonos,… Tovább olvasom