Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Ádám, Tamás és Hanna: hármas ikrek Szegeden

Szeged - Hármas ikrek születtek október utolsó napján Szegeden. A két fiú és egy kislány a domaszéki Szűcs Mónika és Benák Péter első gyermekei.
Hatperces különbséggel három gyereknek adott életet október utolsó napján a domaszéki Szűcs Mónika. Idén ez volt az első hármas szülés a szegedi szülészeti és nőgyógyászati klinikán.

– Elég korán megtudtuk, hogy három gyerekünk lesz, bár az orvosok először csak egy, majd két piciről beszéltek. A névválasztás a feleségem hatáskörébe tartozott, aki rengeteg nevet sorolt fel, amelyek közül végül az Ádámot, a Tamást és a Hannát választottuk ki – mesélte Benák Péter. A 30 éves büszke édesapa elmondta: bár ikrei 7 hónapra és viszonylag kis súllyal születtek, szerencsére minden rendben van az egészségükkel. A biztonság kedvéért a csecsemők még a klinikán vannak, de hamarosan hazaengedik őket.

– A születésüket szolidan megünnepeltük, de az igazi öröm akkor lesz, ha már itthon vannak – mondta Péter. A fiatal pár gondolatait mostanában leginkább az köti le, hogy hogyan tudnak majd egyszerre három lurkóra felügyelni. Ebben Péter leginkább családtagjaiktól, különösen két nővérétől vár majd segítséget. A tágabb famíliában egyébként nem ez volt az első ikerszülés: Mónika nagynénjének szintén ikrei születtek.

Hármas ikrek születtek október utolsó napján Szegeden. Fotó: DM/DV
Terhes Ildikó és Havasi László a hármasikrekkel.
Fotó: DM/DV

A domaszéki fiatalokkal ellentétben Terhes Ildikó és Havasi László már gyakorlott szülő, akiknek tavaly júniusban születettek hármas fiúikrei Szegeden. – Sok örömöt és kitartást kívánok nekik. Előbbiben sok részük, utóbbira nagy szükségük lesz – magyarázta Terhes Ildikó. Elmondta, hogy családi segítség nélkül igen nehéz egyszerre három picire vigyázni: kezdetben a házaspár szülei hetente ötször, de még ma is heti két alkalommal segítenek be. A családapa ikrei születésekor azt nyilatkozta lapunknak, hogy a három fiú mellé szeretnének majd egy kislányt is.

– Amikor alszanak, akkor én is ezt gondolom, de lehet, hogy már nem bővül a családunk – mondta Ildikó. A fővárosban élő família hármas ikreivel születésük után nagy látványosságot okozott. – Amikor elindultunk sétálni, alig tudtunk haladni. A szomszédok, de ismeretlenek is odajöttek hozzánk mondván, hogy ilyet még az életükben nem láttak – mesélte Ildikó.

Ez volt az első

A szegedi szülészeti és nőgyógyászati klinikán tavaly négy hármas iker született. Csúcstartó a 2005-ös esztendő, amikor az orvosok 5 hármas ikret segítettek a világra. Évente átlagban 2–4 ilyen szülést vezetnek le a szegedi klinikán.

Olvasóink írták

 • 19. csakhogy 2010. november 09. 09:20
  „Ugye -Ugye! Valaki figyel. Sok boldogságot és türelmet a gyerkőcökhöz.”
 • 18. boya2 2010. november 09. 02:58
  „Gratulálok a babákhoz!!Nagyon jó egészséget kívánok az egész családnak!!”
 • 17. gróf 2010. november 08. 21:44
  „16. hozzászólás h375317 2010.11.08. 20:23

  Reggel még nem ez volt a képaláírás. Hanem ez :

  "Hármas ikrek születtek október utolsó napján Szegeden.
  Fotó: DM/DV "”
 • 16. h375317 2010. november 08. 20:23
  „11. laca74 2010.11.08. 12:38
  Minden tiszteletem a kitartásukért és nagy segitség valóban ha a rokonság is kiveszi a részét a teendökből. A 9. hozzászólót inkább nem kell kommentálni,szegénykém nem tehet róla hogy nem tud olvasni rendesen.

  Ő biztosan 5hónapra született és nem fejlődött ki ez a képessége...:)”
 • 15. mazsolaszolo 2010. november 08. 13:45
  „Isten éltesse őket!
  Volt egy kedves ismerősöm, ő is okt. 31-én született, mindig iszonyatos nagy murit csaptak a haverokkal: töklámpás szülinapot. :)”
 • 14. amurvadász 2010. november 08. 12:58
  „Jó egészséget, nagyon sok boldog percet az egész családnak!”
 • 13. ferdzso 2010. november 08. 12:51
  „Jogos, igaz! Bár csak átfutottam a cikket, mégis: gratula, min két szülő párnak, (azoknak is, akik itt nem szerepeltek most). Azonban én, a "szerzőt, méltatva": nem tennék ki egy kelkáposztás cikkhez "édes káposzta" képet, csak azért, mert mind kettő, mégis csak káposzta, és csak az utóbbiról volt fotó! (Remélem: érthető a hasonlat.)”
 • 12. atomboy 2010. november 08. 12:46
  „Monika, ismet csak gratulalni tudok, koszonom, hogy mar aznap megosztottad velem a hirt, nagyon orultem, de meg most is hihetetlenul hangzik. Jo egeszseget es sok boldogsagot es kitartast kivanok Nektek. :)”
 • 11. laca74 2010. november 08. 12:38
  „Minden tiszteletem a kitartásukért és nagy segitség valóban ha a rokonság is kiveszi a részét a teendökből. A 9. hozzászólót inkább nem kell kommentálni,szegénykém nem tehet róla hogy nem tud olvasni rendesen.”
 • 10. sabynaaa 2010. november 08. 12:32
  „9.
  Kép alatt: Terhes Ildikó és Havasi László a hármasikrekkel

  A domaszéki fiatalokkal ellentétben Terhes Ildikó és Havasi László már gyakorlott szülő, akiknek tavaly júniusban születettek hármas fiúikrei Szegeden.”
 • 9. ferdzso 2010. november 08. 12:28
  „Ha Ők vannak a képen, hát jó gyorsan nőnek a gyerekek! Úgy olvastam: októberben születtek. Nos hány éve? Kettő?”
 • 8. zoltanszabo 2010. november 08. 11:25
  „Ilyen cikket szívesen olvasok.Úgy is fogy a nemzet sok hasonló cikket szeretnék olvasni.Őket kell támogatni,segíteni anyagilag,erkölcsileg megérdemlik.Sok örömet boldogságot,szeretetett ,sok türelmet jó egészséget kívánok a család minden tagjának.!!!”
 • 7. zoltanszabo 2010. november 08. 11:24
  „Ilyen cikket szívesen olvasok.Úgy is fogy a nemzet sok hasonló cikket szeretnék olvasni.Őket kell támogatni,segíteni anyagilag,erkölcsileg megérdemlik.Sok örömet boldogságot,szeretetett ,sok türelmet jó egészséget kívánok a család minden tagjának.!!!”
 • 6. Titanilla 2010. november 08. 11:07
  „Sikerült ezzel a cikkel is egy kis fikázást provokálni! Nekem csak az jutott eszembe: sok örömöt, kitartást, és jó egészséget kivánok a szülőknek és a babáknak is. Kivánom még, ne legyenek hiánycikk a segitő kéz, mert arra nagy szükségük lesz.”
 • 5. szakasz 2010. november 08. 10:32
  „Gratuláállokkk!!!! :D:)”
 • 4. persona 2010. november 08. 10:25
  „hétfő reggel van, mit vártok? ilyenkor az újságíró azt sem tudja hogy fiú-e vagy lány..:D”
 • 3. gróf 2010. november 08. 09:21
  „Ők vannak a képen: "A domaszéki fiatalokkal ellentétben Terhes Ildikó és Havasi László már gyakorlott szülő, akiknek tavaly júniusban születettek hármas fiúikrei Szegeden. "

  Na de a kép alatt ez olvasható: "Hármas ikrek születtek október utolsó napján Szegeden.
  Fotó: DM/DV "

  A cím pedig: "Szeged - Hármas ikrek születtek október utolsó napján Szegeden. A két fiú és egy kislány a domaszéki Szűcs Mónika és Benák Péter első gyermekei."”
 • 2. medvemancs 2010. november 08. 09:16
  „te nagyeszű! Terhes Ildikó és Havasi László 3as ikrei látható a képen. Valószínű még inkubátorban vannak a kicsik, ha 7 hónapra születtek. A szülőknek viszont gratulálok és sok örömteli pillanatot kívánok!”
 • 1. csakhogy 2010. november 08. 08:22
  „DM. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ezen a képen nem valószínű, hogy ezek a gyerekek vannak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miért nem őket csodálhatjuk??????????? Vagy szegények alig egy hét alatt ennyit öregedtek( fejlődtek).???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúan ellenőrzött kémények

Csongrád megye - A tél közeledtével egyre több helyre riasztják a tűzoltókat és a mentőket… Tovább olvasom