Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Ádámon Kölnben is segíthetnek

Szeged - Úgy tűnik, együtt van a 6 millió forint Varga Ádám őssejtkezelésére, de üröm az örömben, hogy a kínai magánklinika árat emelt. Ebben a helyzetben érkezett a Starcopy Irodatechnika ajánlata: jelentős összeget szeretne átnyújtani a 11 éves fiú számára.

Varga Ádáméknál a nappali vitrinjében, a legfeltűnőbb helyen áll az a díszes okmány, amellyel jelképesen adtuk át a Délmagyarország, a Délvilág és a Cora által összegyűjtött pénzt: 2 millió 132 ezer 915 forintot. Több mint másfél tonna aprópénz jött össze az olvasóinknál rejtőzködő egy- és kétforintosokból. Az egész megye összefogott annak érdekében, hogy a születésekor agykárosodást szenvedett, mozgásában korlátozott 11 éves kisfiú állapota egy kínai őssejtkezelésnek köszönhetően jelentősen javuljon.

A család élete a tíznapos akció óta alaposan megváltozott: nemcsak Ádámot, de mindenórás anyukáját is megismerik az utcán, és minden elképzelhető jót kívánnak nekik. „Az egyik nap például, aki csak szembe jött velem az utcán, a hasamat akarta megsimogatni" – mondta az édesanya, Márkus Tímea, amikor szerdán újra náluk jártunk, és arra voltunk kíváncsiak, információik szerint együtt van-e már a szükséges 6 millió forint a kínai gyógykezelésre.

Ádám várandós anyukájával. Megváltozott az életük.
Fotó: Schmidt Andrea

Márkus Tímea – aki még mindig nehezen tudott megszólalni a meghatottságtól, és sokadszorra mondott köszönetet az adakozóknak – szomorú hírt is közölt velünk: felvették a kapcsolatot az utazásukat megszervező S. O. S. Alapítvánnyal, s tőlük tudták meg, hogy a kínaiak időközben árat emeltek. Már egy közel nyolcmillió forintos kiadásról beszéltek, természetesen a két repülőjeggyel együtt. A számlájukon különben 3 millió 850 ezer forint van, vagyis a mi több mint kétmillió forintunk csaknem hatmillióra egészíti ki az összeget!

Mi is felhívtuk az alapítványt: Balogh Csaba elnök megerősítette az információt. Hozzátette, egy munkatársuk most azon dolgozik, hogy az Ádámot leletei alapján befogadó shenzeni magánklinika helyett más, Peking környéki állami intézmények kínálatát mérje fel, hátha találnak olcsóbb megoldást.

Balogh Csaba azt is elmondta, hogy elindítottak egy másik vonalat is. Ádám leleteit elküldik Kölnbe, ahol szintén foglalkoznak őssejtbeültetéssel. Míg Kínában más gyerekektől levett köldökzsinórvérből nyert őssejtekkel gyógyítanak, Kölnben Ádám csontvelőjéből tenyésztenének őssejteket. Ez a kezelés az ott-tartózkodással együtt mindössze 4 millió forintba kerülne, így a fennmaradó összeget a kisfiú rehabilitációjára lehetne fordítani.

A Starcopy Irodatechnika felajánlása

Annak ellenére, hogy úgy tűnt, együtt van a pénz, Mérő Rudolf, a Starcopy Irodatechnika Kft. ügyvezető igazgatója felajánlást tett Varga Ádám javára. A cég által forgalmazott valamennyi Top Print festékkazetta árából 500 forintot, a fénymásolók, nyomtató kellékanyagok árából pedig 10 százalékot tesznek félre a kisfiúnak. Az akciót március 3-án indították el és 28-áig tart. Függetlenül attól, mennyi pénz jön össze, még egy egyszeri, 300 ezer forintos összeget is felajánlanak a családnak.

Olvasóink írták

  • 1. Dobó Attila 2008. március 06. 18:32
    „Na csak vannak itt olyan vállalkozások akik tesznek is a helyi rászorulókért .Én mint a család barátja megköszönöm!Köszönöm a Starcopy Irodatechnika Kft-nek :) !S persze mindazoknak az emberenek akik szintén hozzá járultak ahoz ,hogy ez a pénz összejött .
    A család nevében is köszönöm!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frittmann János: A rosé a meszes homokon a legízletesebb

Szeged - A napokban Szegeden járt Frittmann János, Az év borásza-díj 2007-es kitüntetettje, aki az elismerés 16 éves története során elsőként érdemelte ki a címet alföldi termelőként. Tovább olvasom