Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Adóátállítással ünnepelték a Szabad Frekvencia Napját

Szeged - Adóberendezésének teljesítményátállításával ünnepelte a Szabad Frekvencia Napját a pécsi Periszkóp Rádió. Így demonstrálnak a független kisközösségi rádiózásért.
Októberben a pécsi Periszkóp rádiót működtető Moiré Kulturális Egyesület szimbolikus demonstrációba kezdett a független kisközösségi rádiózásért. Ennek részeként hétfőn, a Szabad Frekvencia Napján átállították adóberendezésüket a kisközösségi rádiók számára engedélyezett maximális, 10,0 wattos teljesítményre. Eddig 0,6 wattal sugároztak.

A demonstráló rádiósok közben nyílt levelet küldtek a médiát irányító hatósághoz a független műsorszórás védelmében. Szerintük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elvesztette politikai egyensúlyát, és ezzel a lehetőséget is a vélemények sokszínűségének érvényesítésére, így nem tudja képviselni a pártfüggetlen műsorszórást sem.

Kovács Balázs, a Moiré Kulturális Egyesület elnöke, a Periszkóp Rádió szerkesztője nyílt levelében arról ír: a kisközösségi státusz megőrzésének állapota továbbra is egyet jelent a hatóságilag beszabályozott szimbolikus vételkörzettel, ami bezárja és egyben lehetetlenné teszi tevékenységüket.


Medvegy Gábor, a szegedi Rádió Mi munkatársa kockázatosnak tartja az adó teljesítményének önkényes megemelését: - Meg sem fordult a fejünkben, hogy hasonló akcióval tiltakozzunk, hiszen szerződés szabályozza, hogy milyen teljesítménnyel sugározhatunk. Ezt aláírtuk, nem szeretnénk szerződést szegni.

A szegedi rádiós hozzátette: fontosabb lenne, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jobban átlássa a kisközösségi rádiók helyzetét, illetve felismerje azok fontosságát. - Attól, hogy feltekerjük az adót, a hivatalos szervek még nem fogják jobban tudni, miért fontos a szabad rádiózás - mondja Medvegy Gábor.

Olvasóink írták

  • 3. K.T. 2010. október 26. 19:25
    „Pedig mennyivel jobb lenne a sok szar helyett őket (civileket) hallgatni!”
  • 2. szatyi 2010. október 26. 17:25
    „Na...azért!”
  • 1. tótkomlósi 2010. október 26. 13:10
    „Egyébként annamariska qrvára leszarja a nyílt levelet.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Málovics szerint a régi szmsz Botkának, az új a Fidesznek ad túlhatalmat

Az LMP szerint a szegedi közgyűlés szervezeti és működési szabályzata túlsúlyt biztosít a polgármesternek. Tovább olvasom