Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Adóbehajtás végrehajtókkal

Törvényi lehetőségével élt az APEH Csongrád Megyei Igazgatósága, amikor tavaly év végén megbízási szerződést kötött a megye területén működő négy önálló bírósági végrehajtóval az adóhatóság által magánszemélyektől behajtani kívánt adótartozások beszedésére.
Az ennek alapjául szolgáló együttműködési megállapodást az APEH és a Magyar Bírósági Végrehajtó Kamara még 2003 novemberében írta alá, azonban a megye önálló bírósági végrehajtói csak a tavalyi év végén – az együttműködés hatékonyságát biztosító jogszabályváltozások után – vállalták a szerződések megkötését. Így az ügyek előkészítését követően ez év januárjától megindulnak az önálló bírósági végrehajtók is az adósokhoz.

Az átadással érintett adózókat egyébként az adóhatóság előzetesen értesíti a tartozásukról, biztosítva egyben 15 napot ennek a befizetésére is a végrehajtási ügy átadása előtt. Amennyiben e határidőn belül nem történik meg a tartozás rendezése, a végrehajtást az önálló bírósági végrehajtó – az adós pénztárcájának terhére – haladéktalanul foganatosítja. Ezzel az adóhatóság egy adott időtartam alatt megkétszerezi a jelenlétét az adósoknál, mivel megbízottai, az önálló bírósági végrehajtók is eljárnak az állami bevételek behajtása érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliós adomány a szívsebészetnek

Másfél millió forint értékű műszert adományozott egy makói férfi a szegedi szívsebészeti klinikának.… Tovább olvasom