Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Adóellenőrök buktatták le a feketén foglalkoztató modellcéget

Szeged - A közelmúltban egy „kezdő" kft. ellenőrzését kezdték volna meg a Dél-alföldi régió revizorai. Többszöri értesítés, személyes megkeresés ellenére is úgy tűnt elérhetetlen marad az adózó a hivatal számára, mígnem az adóellenőrök egy modellválogatásra invitáló plakátra lettek figyelmesek.
Az adóhatóság a 2012. évben is „preventív" jelleggel végzi az újonnan alakult vállalkozások ellenőrzését.

A közelmúltban egy „kezdő" kft. ellenőrzését kezdték volna meg a Dél-alföldi régió revizorai. Többszöri értesítés, személyes megkeresés ellenére is úgy tűnt elérhetetlen marad az adózó a hivatal számára, mígnem az adóellenőrök egy modellválogatásra invitáló plakátra lettek figyelmesek. A válogatást a „rejtőzködő" cég szervezte.

A casting időpontjában az adóellenőrök megjelentek a helyszínen, végignézték a modellválogatás folyamatát, ahol is a céget képviselő két hölgy átvette a castingon megjelenőktől a jelentkezési lapokat, felvette az adatokat, majd fényképet készítettek róluk és közölték a résztvevőkkel, hogy egy héten belül jelentkeznek a továbbjutók neveivel. A válogatást végző hölgyek egy alkalommal sem kérték a jelentkezők személyes iratait és szülői jelenlét sem volt feltétel.

Az adóellenőrök miután megbizonyosodtak arról, hogy a jelen lévők személyesen, munkaviszonyra utaló körülmények között végzik a modellválogatást felfedték magukat, és informálódtak a rendezvényt lebonyolító cégről. A vizsgálat folyamán kiderült, hogy a castingot szervező cég semmilyen szerződést nem kötött a modellválogatást végző hölgyekkel, azaz bejelentés nélkül foglalkoztatta őket. Fény derült továbbá arra is, hogy az egyik munkavállaló kiskorú volt, és sem törvényes képviselői hozzájárulást, sem gyámhatósági engedélyt nem tudott bemutatni a vizsgálat során.

A be nem jelentett alkalmazottak foglalkoztatása miatt alkalmazottanként akár egymillió forintig terjedő mulasztási bírságot is kiszabhat az adóhivatal.

Olvasóink írták

 • 13. sügér63 2012. január 27. 12:47
  „Most úgy tünik mintha a NAV aktiv lenne. Valamilyen szinten aktiv is , de a cápákba, az igazi a héttonyú házakban lakó csalókba nem mer beleharapni a "sógor, koma, jóbarát, kártyapartner,stb " kapcsán”
 • 12. expro 2012. január 26. 18:16
  „Lehet én olvasom rosszul,de mintha nem urakról irna az ujság hanem 2-hölgyröl.”
 • 11. Emberségetavilágnak 2012. január 26. 17:01
  „"Remélem ezek az urakat már tovább adták az utcára a cég, a le épités során."
  10. Dagadó!
  ????????????????”
 • 10. dagadó 2012. január 26. 16:16
  „Sajnos az én cégemet naponta délelőtt 400 ezer,délután 400ezer ft-ra büntették,még össze nem omlott a cég.Remélem ezek az urakat már tovább adták az utcára a cég, a le épités során. ,jó lenne tudni ,hol laknak?? bizony Isten megkeresném egy elbeszélgetés erejéig őket.”
 • 9. jq 2012. január 26. 13:34
  „Ha eddig nem volt elérhető a cég, akkor hogyan fogják behajtani rajta a behajtanivalókat?”
 • 8. Commander-V2 2012. január 26. 12:52
  „Miért nem merik leírni, hogy melyik szegedi modell ügynökségről van szó? Ki a vezetője?”
 • 7. öregvegyész 2012. január 26. 12:24
  „Kedves eddigi hozzászólók!
  Pl kamunéni. Támogassuk a szexipart? Mi lenne ha lányodról lenne szó? Szerintem a sok szép lány nem modellnek kell. Én az ilyen "cégek"-nek működését is csak kemény feltételekkel engedélyezném. Egyáltalán tudjátok mit jelent a casting?”
 • 6. majdénmegmondom 2012. január 26. 12:20
  „ez micsoda, vagy kicsoda?
  :
  és bémekemetszervező :)”
 • 5. booo 2012. január 26. 11:17
  „Addig míg a tisztelt urunk és kormányunk milliárdokat csesz el a saját munkájuk komfortosabbá tételére, szerintem addig ne szóljon senki hogy léteznek olyanok akik nem akarnak adózni. Mi beadózunk rendesen és sokszor sírva látom merre folynak el értelmetlenül adóforintjaink.
  Az viszont tény, a törvényeket be kell tartani és be kell tartatni és az is igaz, hogy a fejétől bűzlik a hal.”
 • 4. Qllancs 2012. január 26. 10:52
  „De sok dolga lenne még a NAV-nak. Sok-sok céget meglátogathatna !!!!!”
 • 3. klj-54 2012. január 26. 10:43
  „1. KamuNeni
  Ez is egy álláspont.
  De mi is lenne velünk, ha senki nem fizetne adót?”
 • 2. X_Y 2012. január 26. 10:41
  „Tudnék olyan céget mondani a kedves ÁVH-nak, ahol nem ketten, hanem szinte mindenki feketén van foglalkoztatva...Csak a tulaj FIDESZ-közeli széles nagy vállalkozó és bémekemetszervező :)”
 • 1. KamuNeni 2012. január 26. 10:28
  „Nemhogy hagynatok oket meg a hasonlokat mukodni. Az orszagnak is jott tenne meg azoknak is akik kis penzt csinalnanak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami kézbe kerülhet a hulladékgazdálkodás

Kizárólag állami vagy önkormányzati többségi tulajdonban lévő szervezet végezhet hulladékgazdálkodást 2013 januárjától az új hulladéktörvény-javaslat szerint. Tovább olvasom