Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Adománykaraván

Szeged - Adománykaraván járta a napokban Szegedet és környékét: a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) és lapunk közös jótékonysági akciója révén összegyűlt ruhákat, játékokat és könyveket osztottuk szét szombaton és tegnap.
Jutott az egy hétig gyűjtött adományokból a mihálytelki Családok Átmeneti Otthonának és az Ágota Alapítványnak, az Odú Fejlesztési Központnak és a sándorfalvi Nagycsaládosok Egyesületének.

Tegnap a Csongrád Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Bal fasori épületében is jártunk, s nem mentünk üres kézzel: Szügyi János, a központ vezetője Majó Zoltánnal, az SZTE TIK fejlesztési igazgatójával és Kunstár Csabával, a delmagyar.hu főszerkesztőjével együtt pakolta le a teherautóról a 3 doboz játékot, 4-4 doboz fiú- és lányruhát, 5-5 zsák női és férfiruhát, a rengeteg könyvet és a DM-mozi DVD-csomagját.

A dobozokban játékok, ruhák, könyvek és a DM-mozi DVD-csomagja rejtőzött. Fotó: Segesvári Csaba
A dobozokban játékok, ruhák, könyvek és a DM-mozi DVD-csomagja rejtőzött.
Fotó: Segesvári Csaba

– Az információs központ célja az volt, hogy társadalmi felelősségvállalásból is példát mutasson. Szeretnénk hagyományt teremteni – fogalmazott Majó Zoltán.

– Hálásak vagyunk, hogy gondoltak ránk – mondta Magyar Anna, a fenntartó megyei önkormányzat elnöke. – Van a gyerekek között, aki a játéknak, van, aki a ruhának örül. Szétválogatjuk az adományokat, és máris megkapják – árulta el Szügyi János, a körötte sürgölődő gyerekek izgalmát pedig jól mutatja: papucsban, kabát nélkül szaladtak ki, hogy minél hamarabb megleshessék, mi van a dobozban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyvasárnapi roham Szegeden

Szeged - Dugig teltek vasárnap a nagyobb szegedi bevásárlóközpontok: aki eddig nem végzett az ajándékbeszerzéssel, az az aranyvasárnapi tumultusban kötött ki. Csak a Széchenyi tér nem volt zsúfolt – ott inkább nézelődtek, mint vásároltak az emberek. Tovább olvasom