Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Adományok a szőregi családnak

Szeged - Átadtuk a Délmagyarország Lapcom Média Alapítványának százezer forintos adományát az ötgyermekes szőregi Farkas családnak a Klauzál téri Rotary Adventen.
A lapunk jótékonysági akciójában bemutatott család ügye rengeteg olvasót megmozgatott. Heteken keresztül érkeztek a családnak az adományok. Egy magánszemély egy éven keresztül havi 50 ezer forintot ajánlott nekik. Az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány a két, ingyenes étkezésre nem jogosult gyerek ebédeltetését vállalta. Mindezek mellett szárnyas jószágot, egy 200 kilós disznót, fenyőfát, élelmiszert, ruhákat és játékokat kaptak.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba


Olvasóink írták

 • 7. Figyelő 2012. december 23. 10:00
  „Adományozás egy nagyon szép dolog.
  Abban semmi kivetnivaló nincs ha a rászorultakat így ünnepek tájékán kisebb nagyobb adományokkal lepik meg különböző civil szerveződések, cégek és talán a módosabb egyének, bár az utóbbi nem egy gyakori esemény.
  Ilyenkor, ünnepek tájékán az adományozást szervezők kérik a polgárokat, hogy aki tud, az a lehetőségének megfelelően segítsen a rászorultakon, adományával.
  Mint mondtam, írtam ezzel semmi baj, mostanában - sajnos - ez így van, és egy ideig így is lesz rendjén.

  A baj azzal van, hogy azok a személyek akik idáig juttatták az országot ilyenkor, amikor meg kellene nyitni egy kicsit a pénztárcájukat, tisztelet a kevés kivételnek, elsunnyognak, lapítanak, nem adományoznak!
  Ezek nem mások mint a politikusok!
  Ilyenkor nem lehet hallani harsány hangjukat, ilyenkor a Mesterházy, a Botka, a Hiller, a Szanyi, az Orbán, a Bohács, a Lázár, a Kósa, a Semjén, a Schiffer, a Kar4ácsony G., a Vona, a Dúró Dóra, a Volner, a Gyurcsány urak - hölgyek és a többi, 371, magát képviselőnek tartó politikus, elbújnak, nem adományoznak, pedig lenne nekik igazán lenne miből, bőven!
  A felsoroltaknak és elődjeinek nem kis "érdeme" van abban, hogy az ország idáig jutott, emberek sokasága került a mély szegénység határárára, vagy magába a mély szegénységbe, és sodródtak a teljes kilátástalanságba, a sorstalanságba!
  Ezek a politikus urak, hölgyek ilyenkor a homokba dugják a fejüket, és úgy tesznek mintha ebben az országban minden a legjobb úton haladna!
  Hát politikus urak, hölgyek ez a magatartás nagyon nem szép dolog maguktól, és megérdemlik, hogy maguknak ne kívánjon az ember semmi jót!
  Maguk menjenek Isten hírével síelni, tőlünk távoli helyekre téli nyaralásra, menjenek a Mátrában lévő luxus nyaralóikba, főzzék az őz, szarvas pörköltjeiket, igyák a márkás boraikat, és ha van lelkiismeretük, a jó falatok közt gondoljanak a szegényekre is, mert maguktól több nem várható el, talán még ez sem!

  A POLITIKUSOK KIVÉTELÉVEL KÍVÁNOK MINDENKINEK ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!”
 • 6. elekeszoltan 2012. december 22. 19:17
  „Az EDF Démász Rotary Adventen 24 napon keresztül esténként fantasztikus ajándékok kerültek, kerülnek kiosztásra.
  Minden nap egy -egy család, alapítvány, egyesület karácsonyát tették boldogabbá a támogatok és a két szegedi Rotary Klub, a Szent-Györgyi Albert és a Szeged-TIsza.

  Holnap 16.30-kor egy család gázszámlájához járul hozzá a Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt., hétfőn az advent zárásaként a Városkép Kft ad át egy ajándékot 11.00 órakor a Klauzál téren.

  Nagy öröm adni ez bátran mondhatom a közel kiétszáz Rotarysta, Rotaractos és Interactos barátom nevében is.

  Boldog karácsonyt mindenkinek!”
 • 5. fedora 2012. december 22. 08:45
  „Békés Boldog Ünnepeket Kívánok a családnak,és mind azon embereknek akik segítették a családot.”
 • 4. nie 2012. december 22. 06:19
  „Megérdemli a család, Isten áldja az adományozókat!”
 • 3. queenmargareth1 2012. december 22. 06:17
  „őszinte elismerésem azoknak, akik segítettek.”
 • 2. andrisne 2012. december 22. 06:11
  „Örömmel olvastam....vannak még jó emberek! :) Boldog Karácsonyt!”
 • 1. ketrin72 2012. december 21. 20:34
  „:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a keresztény roma szakkollégiumot

Felavatták a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumot, amelyben szeptember óta 16 hallgató lakik. Tovább olvasom