Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Adónyomozók a szegedi püspökségen

Szeged - Adónyomozók szállták meg a püspökséget. A NAV és a megyei főügyészség is megerősítette: nyomoznak. Az ellenőrök névtelen bejelentés alapján járnak el. A püspökség szerint nem politikai, hanem pszichiátriai esetről van szó és készséggel áll a vizsgálat elé.
– Július 19. óta folyik nyomozás a Szeged–csanádi Egyházmegyében elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt. A nyomozást egy feljelentés alapján a NAV Kecskeméti Bűnügyi Igazgatósága folytatja – tájékoztatta lapunkat Szanka Ferenc, a Csongrád megyei Főügyészség szóvivője, miután névtelen forrásunktól azt az információt kaptuk, hogy kedden adónyomozók szálltak ki a szegedi Püspöki Hivatalba.

Szanka Ferenc közölte, a nyomozást november 19-éig meghosszabbították, cselekményeit a Szegedi Járási Ügyészség fokozott törvényességi felügyelete mellett végzik.

– Az ügyben a NAV pénzügyi nyomozói valóban nyomozást folytatnak feljelentés alapján költségvetési csalás vétség és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – erősítette meg információnkat és Szanka Ferenc szavait Barnáné Horváth Melinda főhadnagy, a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense. Igazolta, hogy a nyomozás a Szegedi Járási Ügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett folyik.

Tükör által homályosan. Az ügy lezárását követően az egyházmegye részletes tájékoztatást ígér. Fotó: Karnok Csaba
Tükör által homályosan. Az ügy lezárását követően az egyházmegye részletes tájékoztatást ígér. Fotó: Karnok Csaba

A Szeged-Csanádi Egyházmegye szerda este adott ki közleményt az ügyben. E szerint a püspökség sajtóhírekből értesült arról, hogy „adónyomozók feljelentés alapján rajtaütésszerűen jelentek meg az Egyházmegye hivatalában. A hír azzal teljes, hogy ezzel egy időben a Gál Ferenc Főiskolán is ugyanez történt. Az Egyházmegye azt valószínűsíti, hogy a feljelentő(k) nem politikai szándékkal járt(ak) el, hanem pszichiátriai kezelés alatt álló, vagy arra szoruló személy(ek)ről van szó".

Az egyházmegye „örömmel és készséggel működik együtt a NAV nyomozást végző munkatársaival, és kifejezi háláját szakszerű munkavégzésükért, abban a meggyőződésben, hogy bizonyos értelemben vett közszereplőként nemcsak becsületesnek kell lennie, hanem annak is kell látszania; a nyomozás lezárását követően várhatóan ezt igazoló dokumentummal is rendelkezni fog". Ha megszületik a nyomozást lezáró határozat, a püspökség „szívesen ad tájékoztatást az ügy részleteiről és tanulságairól, és ha arra térítés ellenében lehetőséget kap, a szegedi Reök Palotában alkalmi kiállításon is bemutatja az ügy érdekesebb dokumentumait".

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. október 10. 12:00
    „Vicces kedvében van a Szeged-Csanádi Egyházmegye közleményét kiadó személy, Egyelőre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darvasi a Frankfurti Könyvvásáron

A világ legnagyobb könyvszakmai találkozóján ott van kollégánk, Darvasi László Virágzabálók című könyvének vadonatúj német fordítása is. Tovább olvasom