Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Adventi csodák a szegedi belvárosban

Szeged - Pénteken megkezdődnek a Karácsonyi Ünnepi Hetek Szeged belvárosában. Kinyit a két karácsonyi vásár, vasárnap meggyújtják az óriás adventi koszorú első gyertyáját, hétfőtől pedig elindul a Dugonics téren lapunk és a Rotary közös, jótékonysági rendezvénye is.
Pénteken megkezdődik a Karácsonyi Ünnepi Hetek programsorozata Szegeden. Ismét 3 helyszínen várják közel 1 hónapon keresztül a látogatókat a 30 ezer energiatakarékos LED izzóból álló ünnepi díszkivilágításba öltöztetett belvárosban.

Ezer bála szalmából épült a labirintus

Elkészült a szalmabála-labirintus a Széchenyi téren. Baranyi István, a Szegedi Városkép Kft. munkatársa elmondta, idén kétszázzal több, összesen ezer szalmabálát használtak föl az építkezéshez. A labirintust tervrajz alapján két nap alatt készítették el. Az építmény közepén a tavalyi évhez hasonlóan egy kilátó áll, amelyről az egész vásárt látni lehet.
A Széchenyi téren a hagyományos karácsonyi vásár 60 árussal és szalmalabirintussal várja a látogatókat. Új elemként idén karácsonyi mesés hencsergő is lesz: a félig nyitott faházban diafilmvetítés és meseolvasás lesz, hétvégenként kézműves-foglalkozásoknak is helyet ad. A Dugonics téren kézműves vásár várja az érdeklődőket. A rektori hivatal előtt állítják fel idén is az óriási adventi koszorút, amelynek gyertyáit vasárnaponként 17 órakor gyújtják meg szegedi közéleti személyiségek és különböző vallások képviselői.

A Klauzál téren december 1-jén, hétfőn kezdődik a Délmagyarország–Rotary Advent, amelynek díszlete idén is az adventi naptárrá változtatott DÉMÁSZ-székház. A város karácsonyfájával szemben felállított színpadon 24 napon keresztül adunk át ajándékokat rászoruló családoknak. Lapunk olvasóink adományaiból 24 családot támogat, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club pedig támogatók segítségével további 24-et. A 17 órakor kezdődő műsort mindennap egy-egy szegedi iskola vagy óvoda gyerekei adják. A rendezvény vendége lesz mindennap egy-egy Csongrád megyei kötődésű ismert ember is: többek között Jáksó Lászlóval, Bárdos Andrással, Szentpéteri Csillával, Nagy-Bandó Andrással és Pindroch Csabával is találkozhatnak a térre látogatók.

Hogy is van a tervrajzon? Labirintusépítők munkában. Fotó: Karnok Csaba (Galéria)

A rendezvényen játékokat, plüssfigurákat és könyveket is gyűjtünk a Délmagyarország szeretetkuckójában, amelyeket szintén elajándékozunk gyermekekkel foglalkozó szervezeteknek. A Rotaract és az Interact aktivistái is gyűjtenek a téren – hozzájuk ruhákat lehet vinni. De a használt, még jó állapotú zoknikat is érdemes most összeszedni, a rendezvény ugyanis csatlakozott az Első Magyar Zokni Csereakció programjához. Minden leadott zokniért kupon jár, amelyért kedvezményesen lehet újat vásárolni. Az összegyűjtött darabokat pedig a ferencesek kapják meg, hogy támogatottjaiknak továbbadják.
Szintén a Klauzál téren tartják majd december közepén a Jégvarázs Fesztivált jégszobrászshow-val, hóesés-szimulátorral, koncertekkel, kézműves csokoládékkal és téli sörkülönlegességekkel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthonától nem messze találták meg Gábor holttestét

Hiába keresték százak napok óta Hannauer Gábort, a 29 éves férfi meghalt. Holttestét egy kutyás fedezte fel tegnap a férfi otthonától egy kilométerre a Kállay ligetben. Tovább olvasom