Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Afrikai oroszlán kutyakölyök: ilyet is vehettek volna a NAV ellenőrei

Csongrád megye – Kutyavásárlóknak „öltöztek" a NAV ellenőrei: szinten minden esetben találtak valamilyen szabálytalanságot az árusoknál.
A tenyésztőket az internetről, illetve bejelentés alapján választották ki az ellenőrök. Az eladásra kínált kutyakölykök között volt 50 ezer forintért Bullmasztiff, 10 ezer forintért Foxterrier, sőt még Afrikai oroszlán kutyakölyök is. Az egyik tenyésztő saját honlapján hirdette kutyáit eladásra, és telephelyén büszkén ismertette a próbavásárlókkal, hogy már számos kiállításon bizonyítottak a német dog kutyái. Az ellenőrök éltek is a lehetőséggel, és 100 ezer forintért megvásárolták az egyik kutyakölyköt, de a vételárról bizonylatot nem kaptak, csak egy adásvételi szerződést. Egy másik esetben az eladó házi nyilvántartásaiból állapították meg a revizorok, hogy rendszeresen és üzletszerűen végzi a kutyatenyésztő tevékenységét, azonban adószámot a többi ellenőrzött tenyésztőhöz hasonlóan ő sem váltott ki.

Az adóhatóságnak szinte minden ellenőrzött magánszemély esetében sikerült bizonyítani, hogy a tevékenységüket rendszeresen, üzletszerűen végezték, amelyből jelentős bevételre tettek szert. Az adószám nélkül végzett tevékenységükért komoly mulasztási bírságra számíthatnak a lebukott tenyésztők.

Olvasóink írták

 • 16. Egyolvasó 2013. április 04. 16:37
  „A nagykutyákat a Nav sem meri megugatni, nem azt mondom, hogy ne bírságolják az adócsalókat, de a nagyokat miért nem piszkálja a NAV? Vagy csak azért a kisembereket ellenőrzik mert a nagyobb adócsalók tudnak valamit az ellenőrökről?”
 • 15. Mozimasiniszta 2013. április 04. 14:37
  „jó lesz, ha minden tenyésztő ezután tart egy veszett ebet is - önvédelemből...
  más: kínai exporton nem agyalt még senki ? a konténerek retúrban, üresen mennek az ipari szemétért !”
 • 14. Rehepapp 2013. április 03. 21:08
  „jó lesz az afrikai oroszlánkutyának is. http://hu.wikipedia.org/wiki/Afrikai_oroszl%C3%A1nkutya”
 • 13. Bojti60 2013. április 03. 18:58
  „Pachakuti.Jelenleg olyan menyiségű kutya van az országban ami senkinek nem kell,magyar fajták is,hogy egyenlőre míg nem rendeződik a sorsuk semmilyen kutyának nem szabadna megszületni.100 ezrivel ölik le a senkinek nem kellő fajtatiszta akár törzskönyvvel rendelkező kutyákat is./Mert megunta,külföldre költözik,vagy meghalt a gazda,a rokonoknak nem kell vagy egyéb kifogások./Ha a szóból nem értenek az emberek,akkor igen is büntetni kell! Itt most nem az a lényeg,hogy hová rakják az adónkat,hanem az hogy ez állatkínzás a pénzért.Nem kell ezen felháborodni,hogy ha másképp nem megy akkor ezen az úton kell megszüntetni ezt a fajta állatkínzást.Az aki nem találkozott még ilyen fajta állattartással,annak fogalma nincs hogy milyen kínok közt élnek,halnak ezek az állatok./nem csak a kutyák/”
 • 12. felice 2013. április 03. 18:24
  „TC. ÁLLAT SZAPORÍTÓK (illegális "tenyésztők"! Magyarország! OLVASSÁTOK!! JÓ HA TUDJÁTOK, HOGY AZ ÁLLATVÉDŐKÖN KÍVÜL (és az állatvédelmi törvény ide vonatkozó jogszabályain kívül, amely szerint az állat szaporítása kimeríti az állatkínzást, így 0-3 év letöltendő is lehet), NAV IS (végre) RÁTOK SZÁLLT, ADÓCSALÁSÉRT!! EGY BEJELENTÉS ÉS VISZIK A HÁZATOKAT IS SZAPORÍTÁSÉRT!!”
 • 11. Aranea 2013. április 03. 18:03
  „Ez itt Magyarország, ahol kizárólag annyit látok, hogy az adóból befolyt pénzt lenyúlják és elkótyavetyélik, pozitív eredménye semmi. (arról nem is beszélve, hogy a valóban "nagy halakat" soha nem sikerül a lelkes NAVnak elcsípni).
  Így jogszabály ide vagy oda: az adócsalóknak szurkolok!”
 • 10. csergemerge 2013. április 03. 17:16
  „Hát bizony a szabály, az szabály.
  Nem akarok külföldre mutogatni, mert már unalmas.
  De: sehol, tőlünk nyugatra nem jutna eszébe senkinek sem adót csalni, mégha kutyaeladásról va is szó.
  A szabályok azért vannak, hogy betartsuk, nem azért hogy kijátsszuk őket.
  A csalókkal rokonszenvezőknek mondom: az állam mi vagyunk! Aki adót csal, nem az adóhatóságot, hanem BENNÜNKET lop meg. Az ugyanis a MI pénzünk.
  Senkitől sem irígylem a pénzét, holott nekem sincs sok. De a csalóknak soha sem tudnék szurkolni.”
 • 9. Emberségetavilágnak 2013. április 03. 16:54
  „3.
  Egyetértek”
 • 8. KamuNeni 2013. április 03. 16:32
  „Meg az is undorito aki ilyen munkat elvallala nemcsak a modszer es a buntetesek. Az ado jogos az allam abbol tartja fent a szolgaltatasokat. De MO-n ott az adok nagy resze egesz mas celokra van hasznalva. Az mar nem jogos tehat a jovedelmet eltitkolni se utkozik torvenybe.”
 • 7. pachakuti 2013. április 03. 16:28
  „6. Bojti60
  Maximálisan egyetértek!
  Megjegyzésem: a szaporítókat kellene nemcsak NAV szinten, hanem állategészségügyi, állatkínzási, hatóság félrevezetése, csalás stb miatt! Büntetni, ellehetítleníteni őket, eltiltani az állattartástól. A tenyésztőket (különösen a magyar fajtatenyésztőket) pedig támogatni!
  A cikkhez: milyen lehetett az a kis foxi (8 hetes, jól tartott, oltott, csipezett, törzskönyvvel ellátott) akiért 10 azaz tízezer forintot kért a "tenyésztő"?”
 • 6. Bojti60 2013. április 03. 15:25
  „Nem hiszem,hogy az gusztustalan,hogy olyan embereket büntetnek meg akik állatkínzásból tartják fenn magukat,egy kiskutya mire gazdához mehet bele kerül az állatorvosi költsége kb 30 ezer ftba, 4 oltás ,chipp folyamatos féregtelenítés3 hónapos korig etetni fűteni rá stb hogy jönneki ez a költség 10 ezer ft ból.Lehet a kutya keverék,vagy fajtatiszta ezek a költségek mindenképp ennyibe kerülnek.A másik baj,amiről sokan nem tudnak,hogy ezek a kutyák jó része szaporító telepeken élnek,lehet törzskönyves,vagy törzskönyv nélküli is.A szaporító telepek lehetnek kis ketrecekben tartott csak állandó fiaztatásra tartott több szuka kutya,akik élnek vagy 4 évig ilyen körülmények közt,aztán tönkretéve kiselejtezik őket a kicsi kutyákat,még szopós korban 3-6 hetesen elszedik az anyjuktól így még etetni sem kell a kicsi kutyákat nem kerül semmibe a szaporítónak,csak a pénzt szedi le a vásárlótól,a kiskutya további sorsa nem érdekli.Egyre több ilyen ilyen kutya kerül ebrendészeti/sintér telepekre/ahol kivégzik őket.Vannak olyan szaporító telepek,ahol 200 kutya is van ezek szinte kiskutya gyárként működnek,van egy két törzskönyves közte,így ráiratják akármelyik kiskölyköt a nevére,közben nagy valószínűséggel nem lehet tudni melyik kutyának ki az apja így a sok rokon pároztatásból lesznek a genetikailag súlyosan károsodott kutyák.Az állatok is ép úgy éreznek fájdalmat,örömöt,épp úgy szeretik a babáikat,mint az ember,lelkileg is pont olyan sérülékenyek.Szerintetek ez jövedelem adó kérdése nem.De ha ezzel az adó ellenőrzéssel lehet véget vetni ennek a fajta állatkínzásnak akkor örömmel fogadjuk ezeket az ellenőrzéseket és büntetéseket.Az állatok nem tárgyak!!!”
 • 5. geza 2013. április 03. 15:21
  „Miért nem a bodzásokat akik alapáron 32 milliós S osztályos mercikkel szaladgálnak azokat ellenőrzik.
  Valaki kutyát akart venni az apehnél?
  Kíváncsi lennék hogy az üzlet ilyenkor hogyan zajlik
  Odamegy megveszi a kutyát nem kap számlát, megbüntetni az illetőt. Mi lesz a kutyával???”
 • 4. Szurkoló 2013. április 03. 15:03
  „... azért elképzelhető, hogy egy picit igazságtalanok vagyunk?
  Adóellenőrnek lenni kb. olyan hálás feladat lehet, mint rendőrnek lenni. Szerintetek nekik jó az, hogy mindenki utálja őket?
  Nekik ez a munkájuk, mert egyikünk pedagógus, másikunk asztalos, a harmadik revizor, a negyedik meg rendőr.
  Munkaidőben mégis mit kellene csinálniuk, ha nem ellenőrizni? Reggel megkapják a tervet, hogy ide meg ide mész, ezt és ezt ellenőrzöd, ha pedig hibát látsz, bírságot szabsz ki.
  Hogyan tudna "imponálni" egy ellenőrző szervnél dolgozó, közfeladatot (köz = értünk!) munkásember a közvéleménynek, ha nem azzal, hogy rendesen elvégzi a munkáját?
  Az én szememet is bántja, hogy szerencsétlen zumbaoktatót ellenőrizték anno, de ez volt a feladat, és a lány sajnos tényleg nem adott nyugtát.
  Nem szabad esélyt adni, hogy elkapjanak - tudom, nehéz, nagyon nehéz...
  De legalább ne köpködjük egymást! Valahogy el kellene mennünk jó irányba, együtt, közösen. Építeni, alkotni, nem széthúzni és rombolni. Nehéz, nagyon nehéz...”
 • 3. csiperó 2013. április 03. 14:38
  „A mutyizó, feketéző kisemberek teszik tönkre a hivatalosan tenyésztő társaikat. Nem beszélve arról, hogy ezen emberek zöme semmi szakértelemmel nem rendelkezik a kutyatenyésztéssel kapcsolatban. Ezért van annyi beteg, genetikailag hulladék kutya. Egyenesen elkoboznám tőlük a kutyákat, nemhogy csak pénzbüntetést súlytanék ki rájuk.”
 • 2. zehn 2013. április 03. 14:04
  „Gusztustalan amit ezek művelnek! A milliárdos nagy halakat nem tudják elkapni,a szerencsétlen kisembereken élik ki magukat. Szánalmas . Olvastam, hajléktalanokat is zaklattak. Na, az jó nagy fogás lehetett.”
 • 1. Narumon 2013. április 03. 13:30
  „Majd csak kinyír mindenkit az adóhatóság és jól éhen döglik mindenki aki Hunniában marad...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mentőkre támadt egy férfi Szegeden

Belerúgott egy mentőautóba, majd meglökte a mentőápolót is egy férfi az egyik szegedi klinikán. Tovább olvasom