Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 12°C | 17°C Még több cikk.

Agyonvágja a csirkéseket az olcsó sertéshús

Szeged- Akad olyan üzlet, ahol már kevesebbe kerül a csirkehús is az olcsó sertéshús hatására. Két bevásárlóközpontban és két kis baromfiboltban néztük meg a januári és a februári árakat.
– Az apróságok, az olcsóbb dolgok változatlanul fogynak, de a színhúsok, például a csirkemellfilé már kevésbé – mondta Bozóki Istvánné, a Mars téri Kiskakas baromfibolt tulajdonosa. – Nem tudtuk levinni az árakat, hiszen nem csökkent az áfánk. Néha muszáj akciót meghirdetnünk, hogy ne maradjon a nyakunkon az áru. Sajnos azt látjuk, hogy az emberek inkább az olcsóbb sertéshúst veszik.
 
Friss csirkehús van, vevő alig. Fotó: Frank Yvette

– A héten akcióztunk, hogy kicsivel nagyobb legyen a forgalmunk – mondta Juhászné Zékány Mária a szintén a nagycsarnokban lévő Csőrike baromfiszaküzletben.

– Ennek ellenére azt tapasztaltuk, hogy aki eddig is négy darab csirkecombot kért, az most se vásárolt többet. A téli hónapokban minden évben alacsony a forgalmunk, de ez a sertéshúsáfa-csökkentés agyonvág bennünket – tette hozzá Juhászné Zékány Mária.

Felírtuk az árakat, és elmentünk még két nagy bevásárlóközpontba is. A két Mars téri baromfiüzlet közül az egyik éppen akciózott. Kedvezmények nélkül azonban szinte hajszálra ugyanannyiért adták volna a portékájukat. A nagyok, az Auchan és a Príma Nova közül az utóbbiban olvastuk le a legalacsonyabb árakat. Török Gábor kiskereskedelmi igazgató elmondta: az egy hónappal ezelőtti helyzethez képest a csirkemellfilé 3 százalékkal, az alsó- és felsőcomb, valamint a csirkeszárny 10 százalékkal lett olcsóbb, ami körülbelül 40–60 forint kilónként.
A Mars téri nagycsarnokot az egyik legforgalmasabb piaci napon jártuk körbe.
 
Mentik a menthetőt. Van ahol akcióznak, máshol még kivárnak.

Azt láttuk, hogy az emberek nemcsak a csirkéből, de még az olcsó sertéshúsból is alig vásároltak. Az eladók megerősítették azt, amit magunk is tapasztaltunk: a bevásárlóközpontok az olcsóbb termékekkel elszipkázzák a vevőket. Főleg a fiatalabbakat, akik gyerekeikkel együtt, családi program keretében a nagyoknál szerzik be az élelmiszereket is.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harapta már meg kutya?

Harapta már meg kutya?
A kutya az ember legjobb barátja, tartja a régi mondás, ám mi történik, ha ez a barát az emberre… Tovább olvasom