Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Ahmed csak énekelt, mégis verekedőnek hiszik

Szeged - Harminc-negyven, főleg az arab országokból származó külföldi fiatalt tiltottak ki durvaságuk miatt a szegedi Sing-Sing diszkóból. Bőrszíne miatt Ahmedet sem engedik be, holott elmondása szerint nem tagja a renitens csoportnak. Az orvostanhallgató panaszával a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Irodához fordult.
„Nem mehetnek be a külföldiek. Ti, feketék sokat verekedtek". Ezen mondatok kíséretében állta útját egy kidobó az Egyesült Arab Emirátusokból származó Ahmednek szombaton este a szegedi Sing-Sing előtt. Az arab orvostanhallgató azért nem léphetett be a szórakozóhelyre, mert február 23-án történt egy incidens: külföldi diákok szólalkoztak össze a diszkóban. A hangoskodó, feltehetően arab és török nemzetiségű egyetemistákról videofilmet is készítettek a Sing-Sing alkalmazottai, miután azok még kitessékelésük után sem voltak hajlandóak távozni a szórakozóhely elől. A diszkó honlapjára azóta felkerült egy közlemény: az incidensben részt vevőket többé nem engedik be.– Először azt hittem, azért nem mehetek be, mert előző héten énekeltem egy dalt a közönségnek. Miután mondták, hogy minden külföldinek tilos a bemenet, megkérdeztem: akkor miért szórakozhatnak benn az amerikai, német és svéd ismerőseim – mesélte a szívsebésznek készülő, hét nyelven beszélő Ahmed. A másodéves egyetemista állítása szerint a kidobó ezután pontosított: a tiltás csak a sötétbőrűekre vonatkozik. Miután megkérdeztük Ahmedtől, hogy részt vett-e a videóra is rögzített dulakodásban, határozott nemmel válaszolt. Az orvostanhallgató ezért sem értette, hogy néhány sötétebb bőrű, külföldi fiatal verekedése miatt miért kell neki is bűnhődnie.

Ahmedet - aki arcával nem vállalta a fotózást - sem engedték be. Fotó: Segesvári Csaba

– Egy harminc-negyven fős csoportról van szó, amelyet két hete nem engedünk be. Mivel felvettük az esetet, minden résztvevőt be tudtunk azonosítani. Rajtuk kívül mindenkit szívesen látunk – mondta a szórakozóhely vezetője, aki nem akart névvel nyilatkozni, mondván, nem szeret a sajtóban szerepelni. Szerinte egyébként ugyanaz a csoport balhézott, akik tavaly augusztus végén a SZOTE-klubban robbantottak ki tömegverekedést. – Azt hiszik, hogy azért, mert külföldiek, felsőbbrendűek. Mivel ez a csoport nem tartotta be a szórakozóhely szabályait, a kulturáltan viselkedők érdekében lettek nemkívánatosak a diszkóban – mondta a Sing-Sing vezetője. Benke Csaba, a SZOTE vezetője viszont úgy tudja: amíg náluk a fővárosban tanuló diákok verekedtek, a Singből szegedi egyetemistákat tiltottak ki. Ezt Ahmed is megerősítette: a renitensek nulladik évfolyamos orvostanhallgatók, de a fiú személyesen egyiküket sem ismeri.

Buli a Sing-Singben. Nem most kezdődtek A problémák a külföldi vendégekkel. Fotó: Segesvári Csaba

A Sing-Sing internetes oldalán olvasható közleményben a kitiltást egyébként nemcsak a dulakodással, hanem többek között a fiatalok pultosokkal szembeni tiszteletlenségével is magyarázzák. A diszkó egyik pultosa annyit mondott, hogy az említett férfiak valóban sokat hangoskodtak, ordítoztak, kérdéseikre flegmán válaszoltak. A szórakozóhelyet minden héten látogató Mónika pedig azt mondta, hogy legutóbb októberben esett egymásnak néhány színes bőrű férfi a bárpultnál, tehát a problémák nem most kezdődtek a külföldi vendégekkel.

Ahmedet azonban annyira elkeserítette ez a fajta megkülönböztetés, hogy levelet küldött a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Irodának. A válasz sem késett soká: a testület hétfői ülésén tárgyalja majd a szegedi egyetemista panaszát.

Jegyzői hallgatás

Hogy van-e joga kitiltani egy szórakozóhely vezetőségének az említett okok miatt a vendégek egy részét, arról Mózes Ervintől szerettünk volna választ kapni. A szegedi önkormányzat jegyzője azonban nem kívánt állást foglalni a Sing-Sing ügyében.

Közlemény a Sing-Sing honlapján

„Az ismétlődő verekedések, rendbontások, szóváltások, fenyegetések miatt a fiatalok egy része a Sing-Sing rendezvényeit nem látogathatja. Amíg a helyi fiatalok kulturáltan szórakoznak, addig a vendégek egy része a buli alatt fiatalokat fenyeget. Idegen és magyar nyelven trágár jelzőkkel illetik és fenyegetik a bulizni vágyó párokat és egyedülálló fiatalokat. Ordenáré módon beszélnek a pultosokkal és a portásokkal, továbbá rendszeresen akadályozzák a pohárszedők munkáját. Sem mi, sem a kulturáltan szórakozni vágyó fiatalok nem akarják őket többé a Sing-Sing rendezvényein látni, ezért őket a diszkó területére nem engedjük be!" 

Olvasóink írták

82 hozzászólás
 • 82. inkognitó 2008. július 15. 19:23
  „Szerintem az összes degenerált,aki negatív hozzászólásokat tett nem más,mint egy féltékeny tapló!Ezek a "pasik" csak azért örülnének,ha nem lennék itt arabok,mert a nőknek nem ők kellenek és igy romlik az esélyük!Azok a "nők" pedig,akik ellenűk vannak tanúlatlan,búta majmok!Játszák itt az agyúkat,hogy elveszik az egyetemeken a helyeket!Vajon miért őket veszik fel és nem titeket?????????Mert buták vagytok és még egy nyelvet is nehez tanúltok meg!Arról nem beszélve,hogy azt gondoljátok még tevéken rohangálnak az arabok!!!Szerintetek miből fizetik ki az iskolát?Talán abból,hogy a szülöknek jól fizető állásuk van és talán már az Ő országuk is elörébb van,mint M.O.,amire olyan nagyon büszkék vagytok!Szeretnétek ti Dubaiban élni,de csak szeressetek tovább,mert ti oda soha nem fogtok kelleni!Mit szólnátok,ha magyarokat sem engednék be különböző helyekre szórakozni pl. egy nyaralás alkalmával!!??Hisz megvan rá az esély,mivel a magyarokat mindenhol úgy ismerik,hogy ellopnak mindent!Szégyen!!!Ti beszéltek???Szálljatok már magatokba!Ja és,ha ennyire útáltok mindent,ami arab nagyon remélem,hogy egyikőtők sem teszi be a koszos lábát még egy nyaralás alkalmával sem az Ő országukba!!Ne legyetek kiváncsiak Tunéziára,Marokkóra,Egyiptomra,Dubaira csak azért írtam ezeket le,mert 1-2 ember elfelejti,hogy ezek is arab országok!Ja és,ha már mégis megmérgeztétek a jelenlétetekkel ezeket az országokat akkor azt is tudhatjátok,hogy Ők legalább vendégszerető emberek és szivesen látnak mindenkit!Arról nem beszélve,hogy nagy ügyet csináltok néhány arab viselkedéséből,amikor a magyar droid kopasz,wc lánc nyakú ember balhézik az nem baj!Gonoszok ,tanúlatlanok,műveletlenek,irigyek vagytok és azért vagytok ilyenek!”
 • 81. jancsika 2008. március 13. 03:05
  „Ahmed már Amerikában is médiasztár lett.
  http://www.youtube.com/watch?v=1uwOL4rB-go”
 • 80. Zsuzsika 2008. március 12. 15:48
  „Jumurdzsákot én ismerem, meg azt is aki II. János Pált próbálta megölni.. többre meg nem vagyok kíváncsi.”
 • 79. húdejó végre 2008. március 12. 10:24
  „És Európában miért baj az, ha a nem EU lakosságot kitiltják egy európai normák szerint működő szórakozó helyről kulturális problémák miatt? Nekem ez valahogy nem fér a fejembe..
  de látom a csajod jól tud magyarul. Miért nem viszed magaddal?”
 • 78. Mehmet Kaban 2008. március 11. 23:12
  „és nem kéne pocskondiázni őket, fogadjunk h 1 törököt v arabot nem ismersz”
 • 77. Mehmet Kaban 2008. március 11. 23:09
  „törököket is kitiltottak emiatt, de a török embereknek semmi közük az arab országokhoz, sing sing az európai úniót kivéve az összes országot kitiltotta!!!

  Sux... what a pitty for singsing...”
 • 76. húdejó végre 2008. március 11. 11:10
  „igen igen, csak tudod az az 1millás arab bácsi elfoglal 1 helyet egy olyan magyar diáktól aki szintén meg tudná fizetni azt az 1 millát, ha már a képességei nem olyan jók, és még lehet hogy a singben sem kezdene el kötözködni.
  Az 1 millát meg tandíjra fizeti be, nem az államnak. Az egyetem gazdálkodik vele szerintem. Na olyat meg nem láttam, hogy az egyetem meg éhezőket támogatott volna...
  De ha gondold, nyugodtan kivándorolhatsz az ő országukba....”
 • 75. Gusti 2008. március 11. 02:36
  „Mocskos magyarok!”
 • 74. lóri 2008. március 10. 21:43
  „hudejó végre:

  na nem kell idejönni szidni a senkit akit nem ismersz! az az arab egyetemista az többet segít az magyar éhező gyereken mint te mert ő idefizet az országnak félévente 1 miliót vagy kitudja mennyit, te meg a fizudból az államnak odaadsz 20 ezret és ezzel támogatod az éhező magyar gyereket!
  Ezután kimész tuntetni és gyujtogatni na ne gyere ide a magyarságoddal!”
 • 73. húdejó végre 2008. március 10. 15:02
  „Szerintem meg Akhmedet meg az egész pereputtyát nyugodtan haza lehetne toloncolni. Meg azokat a "hazai" lányokat is akik közösködnek/ülnek velük. Van még elég csador szerintem szabadon.. És ne jöjjön nekem senki azzal hogy ezek hoznak jó sok pénzt meg akárnmi. Magyar ember is meg tudja fizetni ezt amit ők.
  A másik meg, hogy marha nagy vicc hogy volt bátorsága magyar szervhez fordulni. A pofám leszakad. A saját konzuljához vagy nagykövetéhez miért nem mer menni? Ja mert túl sokat ivott?
  A harmadik: az egész közelkeleti banda jó lenne ha észrevenné, hopgy nem ők vannak itthon, itt ők alkalmazkodjanak, ha meg nem, akkor ne csodálkozzon, ha jól pofánverik vagy nem engedik be. Mit képzel magáról. Neki itt hallgatni van joga. én sem megyek iránba vagy kecskebaszó földre ő se jöjjön ide. Vagy ha jön akkor maradjon kussban mert az a neve. Nyomasztja itt a magyarokat meg inzultálja a magyar nőket? viselje a következményeket. Nem érdekel hogy ő volt-e vagy valaki a fajtájából...
  És minden TISZTELETEM A SING-SING-é! FULL RESPECT! VÉGRE VALAKI MEG MERTE TENNI! HAJRÁ SING!!!

  és végül van egy viccem:
  palesztinok meg izraeliek lövik egymást Gázai lövészárokban. Kohn elkiáltja magát: Ali!! palesztin árokban 60 fej emelkedik ki. Mindet lelövik. Hát ezen nagyon berágnak az arabok, vissza kellene vágni...Másnap egy hadnagyocska (Mohamed)kifundálja, hogy majd ő! Elkiálja magát: Jákob! megszólal egy hang: ki szólít? Mohamed kidugja a feját és mondaná, de nem tudja, hogy én...
  Ennyit az arabokról.”
 • 72. Olgacanga 2008. március 10. 08:40
  „Murphy: respekt :) és csók!
  Amúgy voltam kamaszként Kuwaitban és nem egyszer mutogattak, szóltak be, mert fehér, hosszúhajú srác voltam. Az európai nőket meg szinte lekurvázzák ha rövid a szoknyájuk (ami 30 fokban elég evidens). Aztán idejönnek, konkértan a Q8-as arab vendéglátónk, és tőlünk kér tanácsot, hogy mit vegyen a kurvájának, miközben issza nálunk a viszkit és sörözik, s csak mosolyogva annyit mond: Allah szeme ide nem lát. HOGYIS VAN AZ A RASSZIZMUS AHMEDÉKNÁL?!
  HÁT EZ A HÉTKÖZNAPI PRAGMATIKUS ARAB FILOZÓFIA MA!!!!”
 • 71. Gonoszka 2008. március 10. 08:08
  „Ahmed al arab terrorist

  http://www.youtube.com/watch?v=sDsK8ZnmhC4&feature=related”
 • 70. ubul 2008. március 09. 23:42
  „Maci52 véleményével értek egyet. Húzzon haza az arab, ha nem tetszik neki a rendszer. A sok csadoros elnyomott nő miatt siránkozzon, ne a saját fajtája miatt.”
 • 69. Murphy 2008. március 09. 21:44
  „Olgacanga:-)

  Szívesen beszélgetnék Veled személyesen is, akár egész más témákról is ;-), de igazán ez nem tartozik a cikkhez, és remélem a jelenlegi arab reprezentánsokat még véletlenül sem akarod a filozófusokhoz hasonlítani:-) Ugyanis róluk szól a cikk, ma és nem az ókorban... kétlem hogy ezen jeles leszármazottaknak valaha is lesz olyan érdemük, amit a történelemben feljegyeznek..”
 • 68. Olgacanga 2008. március 09. 20:02
  „Murphy

  Murphy édes hát csak úgy, hogy az egész európai műveltség görög alapokon nyugszik, ebben egyezünk, ugyi? Arisztotelész, aki bár számomra kérdéses értékű, ám mégis az ő művei jelentették az európai filozófia, a gondolkodás alappilléreit. Nos a Metafizika című munkája arábián keresztül, arab filozófusok fordításában jutott el ide, s lett máig alapmű.
  Hát csak ennyit.
  A helyesírásom tényleg nem túl erős, pláne fórumozás közben. Ez alap, szó szerint is, nem?”
 • 67. maci52 2008. március 09. 18:02
  „Igaza van az előttem szólónak.Ezek az Ahmedek,Mehemedek Tüysük,Ali babák tanuljanak,ne a pénzükkel kérkedjenek,otthon szesz,fű,stb nincs,mert a kezüket vágják le,itt meg ők a falu bikái?Szerintem aSingeseknek egy igazi paraszt lengővel kellett volna fel frissíteni emlékező tehetségét,hogy otthon még a nők letakart arccal közlekednek.Panasszal meg Mohamed prófétához forduljon.”
 • 66. Hör-gő 2008. március 09. 17:19
  „Sztem a probléma nem a Singtől és nem is Abu Dhabitól indul.
  Érdekes, nálunk balhézik az olasz, a német, a román, az arab, meg akinek csak éppen úgy szottyan kedve.
  Menj el az arabokhoz balhézni: megsérted a szent dolgaikat, megölnek.
  Menj el a románokhoz balhézni: elvernek az utcán, elvernek a rendőrök, bevisznek és egy hétig pucéran élvezheted az 5 fokos cellát étlen-szomjan, aztán letagadják.
  Menj el a németekhez, vagy az írekhez balhézni: egy nap csücsüke és min. 1000 euro bünti, meg kiraknak az országból.
  Gyere madzsarba balhézni: büntetlenül megúszod és ha nem szimpi a kidobó, a rendőr, vagy bárki, menj nyugodtan az ombudsmanhoz, aki soron kívül aggályosnak talál mindent, aztán áll a bál egy normális szórakozóhely körül.
  Ps.: a szegedi araboknak jelentős része teljesen jogellenesen tartózkodik az országban, csak ezt körülményes bizonyítani!”
 • 65. Richiee 2008. március 09. 14:34
  „Egy mai hír:
  Tragédiába torkollt egy tömegverekedés Lipcsében

  A német rendőrség vasárnapi közleménye szerint, egyelőre nem derült ki, miért tört ki tömegverekedés szombaton egy lipcsei diszkóban. A keletnémet város szórakozóhelyén egy fiatalember meghalt, egy további személy súlyos sérüléseket szenvedett.

  Ugye nem ezt kellene megvárni a Sing-sing személyzetének????”
 • 64. I.G. 2008. március 09. 14:11
  „maci52 !
  Te nem bírsz elszakadni Ferikétől ? Minden fórumra berángatod !
  Vigyázz, mert ez már 1 bizonyos betegség tünete !”
 • 63. Mil 2008. március 09. 12:40
  „Az előbb hallottam a tv-ben, hogy a briteknél a Mohamed a leggyakoribb újszülött név. Vége lesz az európai civilizációnak, kiszaporodnak minket a muszlimok és a cigányok. Volt már ilyen a történelemben..
  Hacsak észbe nem kapunk, és kemény kézzel be nem vasaljuk rajtuk a MI normáinkat és törvényeinket, és/vagy nem kergetjük el őket. Aki nem tartja be, azt egyértelműen haza kell kergetni. A romáknak pedig rezervátumokat létrehozni, ahol élhetnek a saját normáik/törvényeik szerint.
  Sokat mond az is, hogy a robbantásos merényleteket európai születésű/neveltetésű, egyetemet végzett (muszlim) emberkék csinálják általában.”
82 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ég és föld a különbség a távhődíjakban

A távfűtéses lakásban élők csaknem a dupláját fizetik a melegért, mint azok a családok, amelyek… Tovább olvasom