Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Ajándékhangverseny lapunkkal a Dóm téren

Szeged - A Kárász utcán alig negyedóra alatt elkapkodták ma délelőtt azt a hétszáz ingyenjegyet, amit a Szegedi Szimfonikus Zenekar holnap esti Dóm téri ajándékkoncertjére osztogattunk.
Nem sokáig kellett sétálniuk ma délelőtt Délmagyarország-pólós munkatársainknak Szeged belvárosában: tíz órakor már több százan keresték őket lapunkkal a kezükben, hogy akciónkban belépőkhöz jussanak a holnap esti ajándékkoncertre. – Pillanatok alatt elfogytak a jegyek, szinte kikapkodták a kezünkből a borítékokat – mondta Biacsi Barbara, aki Nagy Éduával és még négy fiatallal együtt arra készült, órákig osztogatják olvasóinknak a belépőket.

– A zeneművészeti szakközépiskolában érettségiztem 1972-ben klarinét tanszakon, noha nem muzsikus pályára mentem, épülettechnikusként dolgozom, azóta is szeretem a szimfonikus zenét. Örülök, hogy sikerült belépőjegyet szereznünk, remélem, idén az időjárás is kedvez a koncertnek – mondta elégedetten Nagy Sándor, aki feleségével Tápéról sietett, hogy le ne késsék akciónkat.

Munkatársainktól percek alatt elkapkodták olvasóink a jegyeket a Kárász utcán Fotó: Segesvári Csaba
Munkatársainktól percek alatt elkapkodták olvasóink a jegyeket a Kárász utcán Fotó: Segesvári Csaba

A szegedi Marosváry Zsolt is boldogan mutatta két jegyét: – A szimfonikusok rajongója vagyok, ha csak tehetem, meghallgatom őket, a Művészetek Palotájába is elmentem velük. Tizenkét évig hegedültem, játszottam a csillebérci úttörőzenekarban, később pedig Szécsi József tanár úr vezényletével a Ságvári gimnázium zenekarában is. Több régi ismerősöm húzza ma is a szimfonikusoknál. Óriási dolog, hogy megajándékozzák a szegedieket ezzel a koncerttel, sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy jegyet váltsanak a szabadtérire. Húsz éven át minden előadást láttam, ma már ritkábban jutok ki.

Sokan csalódottan vették tudomásul, hogy villámgyorsan elfogytak a belépők. – Előbb el kellett szaladnom egy újságért, mire visszaértem, elkapkodták az összeset. Szerencse, hogy besegíthetek perecet árulni, így legalább állva meghallgathatom a hangversenyt. Nagyon szeretem a zenét, több hangszeren is játszom, a kedvencem a trombita – árulta el az ötödéves matematika-informatika szakos Mária, aki hódmezővásárhelyiként is a szimfonikusok törzsközönségét gyarapítja.

Belépő nélkül is

Az óriási érdeklődésre való tekintettel a kezdéskor a nézőtér mellé beengedjük azokat is, akiknek már nem jutott helyre szóló jegy, így oldalról bárki meghallgathatja a koncertet. A tribünre biztonsági okokból nem engedhetünk fel több embert, mint ahány ülőhely van. Kétrészes hangversenyünk címe: Muzsikáló természet; kottából vezérelve Imre Tamás budapesti fotóművész digirámáját láthatja hozzá kapcsolódóan a publikum – mondta az est karmestere, Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apátfalvi gépkocsifeltörőket fogtak Szegeden munka közben

Szeged - A delmagyar.hu értesülése szerint lakossági bejelentés alapján sikerült elfogni akció közben azt a két apátfalvi férfit, akik egy BMW-t törtek fel. Tovább olvasom