Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Akadálymentes lett a zsombói iskola

Zsombó - Ha átmeneti megoldásként is, de akadálymentes a zsombói iskola egy része.
Mint arról korábban többször beszámoltunk, a falu oktatási intézményének átalakítását hosszú ideje tervezték, hiszen azon túl, hogy jogszabály is előírja ezt, szeptember elseje óta egy műlábakkal élő kisfiú, Rescsik Csabi is itt tanul. Az elsős kisdiákot heteken keresztül emelgetni kellett a lépcsőfokoknál, mostanra azonban az alsó szinten minden lépcsőt kiváltottak rámpával. – A munka gyakorlatilag egy hétvége alatt elkészült, közmunkások csinálták meg – mondta Gyuris Zsolt polgármester.

Hozzátette: ez a megoldás csak átmeneti. Bár gyűjtöttek a faluban az akadálymentesítésre – a falubál és az iskolabál bevétele is ezt a célt szolgálta, sőt kupakokból is jött össze egy kisebb összeg –, a szükséges pénz nagyobb része még mindig hiányzik. Amíg azonban a néhány milliós projektet forráshiány miatt nem tudják beindítani, addig is muszáj volt valami megoldást találni. – A tervek szerint jövő nyáron készül el a végleges akadálymentesítés, a munkálatokat pedig összekötjük egy iskolabüfé kialakításával – mondta a polgármester.

Olvasóink írták

  • 1. táborosigábor 2011. november 02. 17:15
    „Kiváló fénykép illusztrálja a történetet a papír alapú újságban. Kár, hogy nem a helyszínt mutatja!
    A Polgármester úr pedig ugyanúgy hazudik, mint mindig. Az önkormányzat, dacolva az EU-s szabvánnyal és a vonatkozó magyar jogszabállyal, a célzottan erre a feladatra összegyűlt felajánlásokat nem akarván időnek előtte elherdálni, kerülte a fontoskodást, és nyugodt lelkiismerettel hagyta, hogy az itt is említett kisgyerek édesapja nagyjából önerőből elvégezhesse az átalakítást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnnek a nyerőgépek a kocsmákból

November 1-jétől növekszik a nyerőgépek jövedéki adója. A kocsmárosoknak az eddigi havi 100 ezer forint helyett 500 ezret kell fizetniük gépenként. Tovább olvasom