Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 03. 28. szombat - Gedeon, Johanna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Akadálypályán, lövészettel versenyeztek

Akadálypályán, lövészettel versenyeztek

Szeged - Az ország minden pontjáról érkeztek résztvevők a 8. országos középiskolai rendészeti csapatversenyre, amelynek a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola és a SZISZSZI Szeged-Móravárosi Tagintézménye ad otthont.

Vida-Szűcs Imre - 2012.04.13. 16:22
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Az ország minden pontjáról érkeztek résztvevők a 8. országos középiskolai rendészeti csapatversenyre, amelynek a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola és a SZISZSZI Szeged-Móravárosi Tagintézménye ad otthont.

44 ötfős csapat méri össze elméleti és fizikai felkészültségét a szombaton záruló három napos megmérettetésen. Számos gyakorlaton bizonyíthattak pénteken a 14-18 éves fiatalok: egyebek közt akadálypályát teljesítettek szintidőre, ingafutásban, katasztrófavédelmi feladatokban és lövészetben mutathatták meg rátermettségüket – tudtuk meg Kozma András rendőr őrnagytól, a rendészeti szakközépiskola tanárától.

Akadálypályán, lövészettel versenyeztek. Fotó: Frank Yvette - galéria

Elméleti teszteket írtak csütörtökön a versenyzők: belügyi rendészeti, katasztrófavédelmi, közlekedési, informatikai ismereteiket és idegen nyelvi tudásukat kérték számon a szervezők.

– A két kilométeres futás és az akadálypálya volt számomra a két legnehezebb versenyszám. Körülbelül egy hónappal ezelőtt egy egyéni versenyen első helyezést értem el, de az egy kicsit könnyebb volt – mondta az akadályfutást 50 másodperc alatt teljesítő Tóth Brigitta, aki a csornai Hunyadi János Gimnázium tanulója.

– Ez a második ilyen versenyem. A kedvenc feladataim közé tartozik a katasztrófavédelmi gyakorlat a tömlőgurítással és az akadálypálya – magyarázta Gyurátz Gábor, a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Savaria Szakképző Iskolájának 12. D osztályos versenyzője. Csapatuk addigi eredményeiről szerényen fogalmazva annyit mondott: "nem panaszkodunk".

"Ne az idővel törődjél, legyenek meg a találatok" – hangzott az utasítás a lőtéren, ahol légpuskával vették célba a résztvevők a tőlük tíz méterre elhelyezett, öt centiméter átmérőjű céltáblákat. A rendészeti verseny befejezése és eredményhirdetése szombaton lesz.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. Egyolvasó 2012.04.13. 16:43

"- mondta az akadályfutást 50 másodperc alatt teljesítő Tóth Brigitta, aki a csornai Hunyadi János Gimnázium tanulója"

Nem lett ez az idő elírva egy kicsit???Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...