Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Akár a Parlament előtt is tüntetne

Kiskundorozsma - Akár a Parlament előtt is hajlandó tüntetni igazáért kürtőskalácsos kocsijával az a dorozsmai vállalkozó, akit szeptember végén a pusztamérgesi falunapon büntettek meg a NAV-ellenőrök.
 Garázdaság a falunapon

A NAV-ellenőrzés ideje alatt az egyik vendég szívinfarktust kapott, összeesett és meghalt. Később szóváltás alakult ki, ami tettlegességig fajult. Az egyik NAV-ost műanyag palackkal fejbe dobták, ezért rendőrt hívtak. Az ügyben a Szegedi Nyomozó Ügyészség folytat eljárást hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt. „A kérdésben érintett ügyben tájékoztatom, hogy a nyomozás a Szegedi Nyomozó Ügyészség előtt folyamatban van, gyanúsítottkénti felelősségre vonásra ez idáig nem került sor." – tudtuk meg Szanka Ferenc főügyészségi csoportvezető ügyésztől.

Mint megírtuk, szeptember végén egy ember meghalt, egy árust szívinfarktus gyanújával kórházba szállítottak, egy vendéget pedig rendőrök tepertek le és bilincseltek meg Pusztamérgesen, miután a NAV ellenőrei próbavásárlást tartottak a falunapon. Hivatalosan a nyugtakibocsátási kötelezettség teljesítését ellenőrizték.

Így tettek a kürtőskalácsosnál is, ahová fél óra elteltével visszatértek, és elővették az igazolványukat. A dorozsmai vállalkozó ellen eljárást indítottak, mivel nem adott nyugtát. A férfi azzal védekezett, hogy akkor már ingyen adta az édességet, így kaptak egy felet az ellenőrök is.

Frányó Péter 1979 óta süt lángost és kürtőskalácsot. – Mire föl keresték a nyugtát, amikor ingyen adtam a süteményt? Nem ment jól a bolt, ezért rajzszöggel kifüggesztettem egy papírdarabot a kocsira, amin az állt: „Ma ingyen" – idézte fel a történteket a vállalkozó.

Az esetről készült jegyzőkönyvben az áll, a NAV-osok fizettek a fél kalácsért. Frányó Péter ezt tagadja, és tanúkkal igazolta, nem kért pénzt. A vállalkozó azért kereste meg szerkesztőségünket, mert további tanúk jelentkezését várja, akik az ő igazát bizonyítják. – Persze megértem, hogy sokan nem akarnak hivatalos eljárásba keveredni. Én elmegyek a legfelsőbb szintig. Ha kell, kiállok a Parlament elé a kocsival – mondta.

Frányó Péter ha kell, kürtőskalácsos kocsijával vonul az országház elé. Fotó: Frank Yvette
Frányó Péter ha kell, kürtőskalácsos kocsijával vonul az országház elé. Fotó: Frank Yvette

Kérdésünkre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának munkatársa, Némedi-Varga Éva, pénzügyőr őrnagy, igazgatási főreferens az alábbi választ adta: „Tájékoztatom, hogy megkeresésében említett ügy kapcsán jelenleg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Igazgatóságán adóigazgatási eljárás van folyamatban, ezért tájékoztatást adni nem áll módomban".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapest után Győr a leghűtlenebb, de Szeged is élen jár

Egy néhány héttel ezelőtti felmérés arra kereste a választ, hogy hol mennyire hűséges a magyar… Tovább olvasom