Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Akció: szigorúan ellenőrzött autók

Előbb a Mars téri és Cserepes sori piacot szállták meg a hatóságok, majd a Szegedről kivezető főútvonalak mentén ellenőrizték az autósokat tegnap. Az eredményről csak egy hét múlva számolnak be.
A rendőrök megszállták a kivezető utakat Fotó: Schmidt Andrea
Senki sem száguldozott és nem előzött a 47-es főút Szegedről kivezető szakaszán tegnap délután. Szemből ugyanis folyamatosan villogtak az autók, jelezve, rendőrök ellenőriznek és a traffipax is működik. Elkezdődött az a vasárnapig tartó összehangolt akció, amelyben rendőrök, határőrök, pénzügyőrök, polgárőrök, adóellenőrök, illetve a bevándorlási hivatal és a munkavédelmi hatóság munkatársai is részt vesznek. A közlekedési, közrendvédelmi, jövedéki, bűnügyi és munkabiztonsági akcióhoz szerb és német rendőrök is csatlakoznak.

Tegnap délelőtt előbb a Mars téri és a Cserepes sori piacot és környékét ellenőrizték a hatóságok, majd a Szegedről kivezető E75-ös, 47-es és 43-as főutak mentén állítottak fel ellenőrző pontokat. Kéri József, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője elmondta, az akcióban résztvevő rendőrök közlekedésbiztonsági, a határőrök pedig idegenrendészeti szempontból ellenőrzik a leállított járműveket és a sofőröket. A közlekedésfelügyelet szakemberei a teherkocsik tengelyterhelését vizsgálták.

A 47-esen a Kastélykert étteremnél egy dunaújvárosi taxist azért büntettek meg ezer forintra, mert nem volt bekapcsolva a lámpája. A fiatalember elmondta, autót venni indultak, már 500 kilométert vezetett és sietnének tovább – nem igazán örült az ellenőrzésnek. – Majd bepótoljuk a lemaradást. Reméljük, nem lesz több traffipax – mondta, beugrott a kocsiba és kilőtt.

A vasárnapig tartó razzia részletei szigorúan titkosak. Csak annyit lehet tudni, hogy forgalmas közutakon, vasúti csomópontokon, pályaudvarokon, bevásárló központok közelében, piacokon, közúti hidakon, valamint diszkók területein, határátkelőhelyeken ellenőriznek. Az eredményekről hétfőn sajtótájékoztatón számolnak be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálmák nőttek az újszegedi medencében

A szakadó esőben is több mint százan dolgoztak tegnap a Partfürdőn, a SZIN helyszínén, hogy a mai… Tovább olvasom