Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Akcióban a diákok – a biztonságért

Szeged - Akadálypályán, biciklivel kerülgették a bójákat, így tesztelhették ügyességüket hétfőn a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 16. nyári táborának résztvevői.

A hétfőtől péntekig tartó tábor a gyálaréti Borostyán Birtokon zajlik, 25 gyerek, köztük 3 Temesvárról érkezett 9 és 15 év közötti diák tanulhat játékosan a biztonságos közlekedésről és járműkezelésről, és felhívják a figyelmüket a nyári szünidő veszélyeire, például arra, hogy a strandokon mire kell odafigyelni.

A gyálaréti táborban a diákok játékosan sajátítják el a biztonságos közlekedést. Fotó: Frank Yvette
A gyálaréti táborban a diákok játékosan sajátítják el a biztonságos közlekedést.
Fotó: Frank Yvette

Acsai-Varga Kitti és Tóth Tivadar nagy egyetértésben a strandolást várja legjobban, csütörtökön látogatják meg a mórahalmi fürdőt. A két ruzsai diák már sokszor bizonyított közlekedésbiztonsági versenyeken, az akadálypályán is rutinosan mozogtak a bringával. Kitti másodszor, Tivadar harmadszor vesz részt a táborban.

A Csongrád megyei fiatalok rendőrségi helyszínelők, kommandósok, határrendészek és tűzoltók munkájával ismerkedhetnek, baleset- megelőzési, alkohol- és drogellenes előadásokat hallhatnak a hét folyamán. Természetesen a kikapcsolódás sem maradhat el: a már említett strandoláson kívül például ellátogatnak a kecskeméti repülőbázisra, sorversenyeken mérik össze ügyességüket, kézműves-foglalkozással és Ki mit tud? vetélkedővel készülnek a szervezők – tudtuk meg Csonka Gáborné pedagógustól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok társasházban nem csökken a közös rezsi

Eltérő a szegedi társasházkezelők rezsicsökkentési gyakorlata, van, aki „áthárítja" a lakókra a 16,7 százalékos szemétdíjmérséklést, de akad olyan is, ahol a felújítási alapot gazdagítja a hatósági árszabályozás. Tovább olvasom