Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Akcióban az ''újonc'' képviselők

Életminőséget javító intézkedéseket, valamint a választókerületükben élők közösségi munkába való bevonását tervezik Szeged tavaly októberben megválasztott újonc önkormányzati képviselői. A helyi politikusokat megválasztásuk óta szerzett tapasztalataikról kérdeztük.
A tavaly októberben egyéni mandátumot elnyert szegedi önkormányzati képviselők közül újoncnak számít Kenyeres Lajos, Farkasné Pocsai Blanka és Juhász Gyula. A három képviselőnek öt hónapja volt arra, hogy feltérképezze: elődje milyen állapotban hagyta rá választókerületét?
– Nem örököltem rossz viszonyokat, a Csillag teret és környékét például igen szép állapotban találtam – mondta Kenyeres Lajos. A 4-es számú tarjáni választókerület szabad demokrata színekben politizáló önkormányzati képviselője elmondta, a legnagyobb problémát a Budapesti körúton kívül, és a Körtöltés közé eső szakasz okozza, ahol a lakosság – a statisztikák szerint – elöregedett, elszegényedett. Erre lesz gyógyír az a panelfelújítási program, amit 90 százalékban uniós pénzekből finanszíroznak, és amelynek célja az életminőség javítása. Szeretnék elérni, hogy a fiatal házasok számára vonzó legyen a környék, ezért játszótereket, akadálymentesítést, útjavítást is terveznek.

Több elvarrandó szálat örökölt elődjétől a fideszes Farkasné Pocsai Blanka, akinek nem teljesen szokatlan a szerepkör, hiszen 1998 és 2002 között már dolgozott a 8-as számú választókörzet képviselőjeként. – A marostői kiskertek csatornázása most fejeződött be, a műszaki átadásnál tartunk. A körzetben sok az összetört aszfalt és autóbejáró, a Víztorony teret pedig a csatornázások alatt depóként használták. A kivitelező ígérte, tavaszra itt már egy füvesített rész lesz látható, de neki kell kezdeni a régebbi kohósalakos utcák javításának is – sorolta a tennivalókat Újszeged-Marostő régi-új képviselője. A rendelkezésére álló pénzalapból a fideszes politikus – többek között – március 23-án tölgyfacsemetéket és rózsatöveket oszt a Víztorony téren. A képviselői alap nagyjából húsz százalékkal kevesebb, mint korábban. Ezt – Farkasné szerint – azzal lehet ellensúlyozni, hogy a különböző feladatok megoldásába – ilyen például a növénytelepítés – bevonja a választókerület lakosait. Azt egyébként is jobban megbecsülik, aminek megvalósításához maguk is hozzájárultak.

– Munkaközi állapotban kaptam meg Tápét, amelynek lakossága a csatornázási és útburkolati munkákat eléggé megszenvedte – nézett vissza Juhász Gyula. A 25. választókörzet újonc fideszes képviselője fő feladatának tartotta, hogy még októberben felmérje a panaszokat: nyolcvan, csatornázással kapcsolatos kifogás érkezett hozzá. – Interpelláció formájában még decemberben felhívtam a képviselő-testület figyelmét a gondokra, hiszen a városvezetés a kivitelező jelentéseiből úgy tudta, mindent rendben elvégzett Tápé környékén, pedig voltak olyan részek, amelyeket nem aszfaltoztak le. Ennek hatására néhány napon belül megcsinálták a kifogásolt útszakaszokat – beszélt a képviselő új munkakörének első nagy sikeréről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy építőmunkás - tizenhat méter magasból zuhant le

A szegedi Budapesti körút egy felállványozott panelházának hatodik emeletéről lezuhant egy munkás… Tovább olvasom