Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Aki nem siet, 2015. január 5-én mehet legközelebb hivatalba

Csongrád megye - Az ünnepek között csak 2 és fél napunk lesz arra, hogy halaszthatatlan ügyeinket elintézzük. December 29-én, hétfőn és 30-án, kedden „normál" nyitva tartásra lehet számítani, szilveszterkor azonban délben becsukják az ügyfélszolgálatok ablakait.
Így járnak a buszok és a villamosok

December 25-én, 26-án, 27-én és 28-án valamennyi járat a munkaszüneti napos menetrend szerint közlekedik. Részletetek a www.tiszavolan.hu, www.szkt.hu és a www.szegedkozlekedes.hu oldalakon érhetők el.
Akik az év végi ünnepek és munkanap-áthelyezések miatt szabadságra mennek, arra számítanak, minden halaszthatatlan ügyüket el tudják majd intézni. Ebben azonban nem lehetnek biztosak: ha ránéznek a naptárra, látják, hogy mindössze 2 és fél napjuk van arra, hogy lejárt személyit, jogosítványt cseréljenek, lakcímváltozást, tb-vel kapcsolatos ügyeket bejelentsenek. A NAV Csongrád megyei ügyfélszolgálatainak nyitva tartása például városonként más, érdemes az adóhatóság honlapjáról tájékozódni. Szegeden a központi ügyfélszolgálat december 29-én, hétfőn 8–18 óráig, 30-án, kedden 8–12 óráig tart nyitva, december 31-én, szerdán pedig szintén 8 és 12 óra között lehet ügyeket intézni – ezúttal, a szilveszterre való tekintettel a szokásos heti beosztástól eltérően.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal kormányablakai december 29-én a hétfői, 30-án a keddi nyitva tartással várják az ügyfeleket. A hétfői például az egész megyében egységes – 7 és 17 óra között zajlik az ügyfélfogadás –, a keddi kormányablakonként változó, de a „normál" keddeknek felel meg, szilveszterkor, szerdán pedig 8–12 óráig tartanak nyitva. Utána legközelebb már csak január 5-én lehet ügyet intézni, a január másodikát, pénteket ugyanis a következő héten szombaton, január 10-én dolgozza le az ország. A kormányhivatal többi szakigazgatási szervének nyitva tartását érdemes indulás előtt az interneten tanulmányozni.

Az eddigiektől eltérően „működik" a Szegedi Járási Hivatal okmányirodája, amelyik 29-én, hétfőn 8-tól este fél 8-ig fogadja az ügyfeleket, kedden 8–16 óráig tartanak nyitva, de szerdán zárva lesznek. A bankfiókok hétfőn és kedden a megszokott nyitva tartással, szilveszterkor pedig a pénteki munkarendjük szerint dolgoznak.

A partfalon se dolgoznak

Pihenőre küldték a szegedi partfalberuházáson dolgozókat: már december 19. óta áll a munka – mondta Kozák Péter, az Ativizig igazgatója –, legközelebb január 5-én térnek vissza a kivitelezők. Az 55-ös úton is január első hétfőjén kezdenek el újra dolgozni, amennyiben ezt engedi az időjárás, közölte Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője. A két ünnep között a legtöbb cég leáll, az alkalmazottakat szabadságra küldik. A közigazgatásban is takarékos, készenléti üzemmódban dolgoznak. Ezzel szemben felpörögnek a pékségek, a hús- és tejüzemek, köztük a Pick és a Sole: készülnek az újabb bevásárlási rohamra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenteste mentettek életet a szegedi rendőrök

A lakás ajtaját benyomva jutottak be a szegedi rendőrök az azonnali orvosi segítségre szoruló,… Tovább olvasom