Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Akik visszatértek a kaptafához

Az önkormányzati választások óta több mint egy hónap telt el. Azokra a képviselőkre voltunk kíváncsiak, akik távozni kényszerültek a helyi politikából. Mivel töltötték a választások óta eltelt időszakot?
Makrai László, Pászti Ágnes és Hingl László

Az előző ciklushoz hasonlóan ismét képviselők szerettek volna lenni, de mindhárman alulmaradtak kihívójukkal szemben a 2006-os önkormányzati választásokon. A helyi politikából ezért Pászti Ágnesnek, Makrai Lászlónak és Hingl Lászlónak is távoznia kellett. Mondják, nyugalmasabb lett az életük, de azért hiányzik nekik a városháza. Egy hónapja „civilként" élik mindennapjaikat.

– Kicsit csendesebb lett az életem, nem csörög annyit a telefon. Most már jó – mondta Hingl László, utolsó mondatával arra utalva, hogy az elején kicsit furcsa volt számára a mobil némasága. Az egykor versenyszerűen kenuzó Hingl szerint olyan érzés kiszállni a helyi politikából, mint amikor az ember abbahagyja a sportot. – Versenyző típus vagyok. Ha valaki jelöltként indul, abban benne van a vereség lehetősége is. A politikában nincs második helyezett – magyarázta. De azért bevallotta, egy kicsit hiányzik neki a városháza nyüzsgése. A két cikluson át az MDF színeiben politizáló képviselő a sportbizottság külső tagjaként továbbra sem szakadt el teljesen a közélettől, és mint mondta, a politizálást egyébként sem főállásban csinálta. Városházi pályafutása alatt is csoportvezető gondnokként tevékenykedett az MTV szegedi körzeti stúdiójában.

Pászti Ágnest ügyvédi irodájában értük utol, egyik ügyfelével tárgyalt: az előző ciklus kulturális tanácsnoka hamar visszatalált a „civil" életbe. – Ugyanannál az asztalnál ülök, ahol az egyetem elvégzése után helyet kaptam. Nyugodtabb az élet, a szakmát nem hatja át a politika. Most csak az ügyfél számít, ami nagyon jó – beszélt a centrumos politikus. Azt mondta, hiányzik neki a szerepvállalás a kulturális életben, és azok az emberek is, akikkel napi kapcsolatban állt. A városháza mellett egyébként mindennap elhalad, mikor Tisza Lajos körúti irodájából a bíróságra, vagy onnan visszafelé sétál. – Semmilyen hátrányt nem jelent a munkámban, hogy egykor a város kulturális tanácsnoka voltam – mondta.

Makrai László – mint arról korábban már beszámoltunk – a Mont Blanc-t is megmászta, miután kikerült a városi politikából. A városüzemeltetési bizottság volt elnöke egyébként főállású politikusként dolgozott az elmúlt ciklusban – most munkát keres. Az utóbbi egy hónapot a „fehér hölgy" megmászásán és az állásvadászaton kívül szürettel és betakarítással töltötte. Családjának az ország különböző területein szántóföldje, szőlészete és erdője is van. – Szívesen részt vennék az EU-adminisztrációban, de a gazdaságtudomány területén is el tudnám képzelni a jövőmet – mondta a biológusként és az MBA, azaz az üzleti tanulmányok terén is diplomát szerzett Makrai. – Szeretnék a városban maradni, de az elmúlt években beszűkültek a lehetőségek. Pedig itt végeztem, tizenkét éve itt kapcsolódtam be a politikai életbe és lettem Fidesz-tag. Úgy érzem, utóbbit nem igazán becsülték meg, amit lelkileg talán a mai napig nem tudok feldolgozni – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valentin gyorsan motorra pattant

Tavaly betegsége miatt nem tudott részt venni Valentin a babafotózáson, idén viszont már nem maradt… Tovább olvasom